Declarații Bobe Nicolescu după victoria cu FC Argeș Pitești

CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești, scor 78-74, în cadrul unui meci din programul etapei a 4-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (14.10), la Oradea Arena.

Bobe Nicolescu a contribuit la acest succes cu 9 puncte, 2 recuperări și o intercepție în 25 minute de joc. El a avut 57% la aruncările din acțiune, 6 la +/- și 9 la eficiență.

Numărul 24 de la CSM Oradea a vorbit despre confruntarea cu FC Argeș Pitești:

„A fost un meci, așa cum ne așteptam, dificil. În unele momente ni l-am făcut singuri mai dificil. În prima repriză cu precădere am avut mari probleme cu numeroase posesii pierdute. Acest lucru a venit din inexactități și lipsa de claritate pe care am avut-o de multe ori în atac. Asta a condus la multe puncte ușoare încasate pe contraatac. Până la final am reușit să rezolvăm din aceste lucruri. Nu în totalitate, dar am găsit soluții pentru o bună parte din ele.”

Întrebat cum a simțit din teren meciul ținând cont de numeroasele schimbări de situație consemnate de-a lungul celor 40 minute de joc, căpitanul CSM-ului a afirmat:

Așa cum se zice, baschetul este un joc al run-urilor. Cred că asta s-a văzut foarte bine astăzi. Foarte important de rezolvat pentru noi în meciurile care urmează este să nu mai avem aceste oscilații în joc. Chiar dacă în atac intervin momente sau perioade în care nu poți să marchezi, având o ofensivă lucidă și organizată poți să previi punctele ușoare încasate, poți să tai din acestea.”

Referitor la aportul său la această victorie, Bobe a spus:

„Mă bucur foarte mult că mi-am ajutat echipa să câștige. Consider că este foarte important fiecare meci și îmi doresc să-mi aduc aportul. Mă bucur pentru contribuția de azi cu atât mai mult cu cât a venit în fața propriilor suporteri. Cred că nu am avut cel mai fericit început de sezon, dar este important să ne demonstrăm nouă înșine că putem să luptăm și astfel să-i atragem de partea noastră pe suporteri. Mă mândresc cu aportul din apărare, pentru că acolo foarte multe depind de ambiție și dorință. Iar în atac am beneficiat de situațiile bune în care am fost pus de către colegi.”

Întrebat ce așteptări are de la următorul meci, cel cu Patrioti Levice, campioana Slovaciei, în prima etapă din grupele FIBA Europe Cup, Nicolescu a declarat:

„Îmi doresc o victoria. Pentru noi fiecare meci, indiferent de competiție, este important. Cu siguranță meciul cu Levice nu va fi cu nimic diferit. Ne dorim să începem campania din FIBA Europe Cup cu un rezultat pozitiv și o prestație pe măsură. Am mai spus-o la începutul sezonului, este important pentru noi să avem continuitate în rezultate pe plan european.”

Declarațiile în format video pot fi urmărite AICI.

Foto: Roby Boros