Declarații Cătălin Baciu după primul meci din 2024

CSM CSU Oradea a învins CSM Petrolul Ploiești, scor 92-72, în primul meci din anul 2024. Acesta a avut loc vineri (05.01), la Oradea Arena.

Cătălin Baciu, pivotul echipei roș-albastre, a fost cel mai bun jucător de pe teren. El a avut 20 puncte cu 80% la aruncările din acțiune și 100% la linia de pedeapsă în 22 minute de joc. Bobo a adăugat 10 recuperări (4 ofensive), 2 pase decisive și un capac pentru 16 la +/- și 29 la eficiență.

La finalul meciului, numărul 26 de la CSM CSU Oradea a declarat:

„Am terminat anul 2023 cu o prestație modestă. Am încercat să începem noul an calendaristic într-o notă mai pozitivă. Consider că am fost concentrați la ce avem de făcut, chiar dacă am început un pic mai greu. La final a fost OK din punctul meu de vedere și cred că a fost un meci bun, care ne-a ajutat să pe pregătim pentru ceea ce urmează.”

Referitor la contribuția sa, Bobo a opinat:

„În ceea ce privește punctele marcate vreau și trebuie să le mulțumesc colegilor din echipă. Mi-au pasat mingea și m-au pus în situții foarte bune să marchez. Referitor la partea de recuperări, am luptat pentru ele și le-am obținut.”

Întrebat ce așteptări are de la următorul meci, cu Varese, în Italia, pivotul CSM-ului a afirmat următoarele:

„Întâlnim un adversar bun. Varese are în componență mulți jucători de mare valoare. Știm asta. Ne vom focusa pentru acel meci. Ne vom pregăti corespunzător și sper să facem o mișcare bună acolo.”

Referitor la așteptările pentru noul an, Cătălin a subliniat:

„Ne dorim pentru echipă, la fel ca și anii trecuți, să câștigăm cât mai multe meciuri. Știm că avem o echipă bună, suntem conștienți de așteptările tuturor de la noi, așa că planul nu se schimbă. În plan personal îmi doresc cât mai multe prestații ca aceasta și să îmi aduc aportul la victoriile pe care le țintim.”

Acesta a fost cel de-al 6-lea meci în sezonul 2023/24 în cadrul căruia Cătălin Baciu are cel puțin 10 puncte și 10 recuperări. Trei astfel de performanțe s-au consemnat în Liga Națională, iar celelalte trei în FIBA Europe Cup.