Declarații Cristian Achim după a 3-a victorie într-o săptămână la Oradea Arena

CSM CSU Oradea a completat o săptămână perfectă la Oradea Arena. Roș-albaștrii au înregistrat a 3-a victorie consecutivă pe teren propriu, trecând de Kangoeroes Mechelen, scor 98-76, în etapa a 3-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23.

La finalul unei partide de mare angajament, spectaculoasă și cu numeroase schimbări de situație, roș-albaștrii s-au dezlănțuit și au bifat o victorie la peste 20 puncte.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„Am întâlnit o echipă impresionantă din punctul meu de vedere, cu jucători care înțeleg baschetul la nivel tactic într-un mod extraordinar. Este clar că nu am întâlnit de mult o echipă cu jucători atât de înzestrați din acest punct de vedere. Cu toate acestea noi am câștigat meciul. Mă bucur pentru victorie și pentru că am obținut-o la această diferență. Este posibil ca acest lucru să conteze în ecuația calificării, chiar dacă este mult prea devreme să vorbim despre așa ceva. Schimbarea de apărare din repriza a 2-a ne-a facilitat victoria.

Au fost 17 schimbări la conducere în primele 17 minute de joc, după care ne-am desprins în învingători. A fost o perioadă de joc extraordinată pentru noi în ambele faze ale jocului. Este foarte important că nu am lăsat garda jos până la final. Sunt foarte bucuros pentru acest lucru.”

Întrebat cum apreciază cele trei victorii din ultima săptămână, antrenorul CSM-ului a precizat:

„Suntem neînvinși pe teren propriu. Nu am pierdut niciun meci de când ne-am muta tîn noua noastră casă. Pe de altă parte nu avem nicio victorie în deplasare, exceptând turneul de Cupa României. O echipă care vrea să performeze la cel mai înalt nivel trebuie să găsească soluții să câștige și în deplasare. Însă dincolo de asta e limpede că ne place aici și ne dorim să jucăm cât mai multe meciuri în această sală, cu acest public. Ne prinde bine.”

Referitor la calculele de calificare în FIBA Europe Cup, Cristian Achim a opinat:

Cel mai probabil, cu tot respectul, Rilski Sportist este ieșită din calculele calificării. Celelalte trei echipe continuă lupta, fiecare având propriile arme și propriile șanse. Vom vedea ce ne rezervă următoarele meciuri. Noi ne dorim o victorie la Steaua, în Liga Națională, deoarece avem mare nevoie de ea, după care putem să visăm la o victorie și cu Cholet. Știu că îmi doresc mult, mai ales că francezii au o echipă foarte valoroasă și un buget pe măsură, dar cred în echipa mea. Pe de altă parte, nu este deloc exclus ca meciul decisiv să fie cel din ultima etapă, în Belgia. Cred că în acest moment orice este posibil.”