Declarații Cristian Achim după calificarea CSM CSU Oradea în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Formația antrenată de Cristian Achim a surclasat CSO Voluntari, scor 93-66, în Meciul 5, decisiv al semifinalei ce a opus ocupantele locurilor 2 și 3 la încheierea sezonului regulat.

Iată ce a declarat antrenorul principal al roș-albaștrilor:

„Vreau să-i felicit pe băieți și întreg staff-ul pentru munca depusă. A fost un meci stresant, în mod evident. Speram să încheiem seria la Voluntari, dar acolo lucrurile s-au schimbat. Ilfovenii au făcut două meciuri de excepție la ei acasă.

Însă, astăzi, i-am depășit la absolut toate capitolele. La apărare, la aruncări/procentaje, la recuperări. Cifrele vorbesc în urma acestui meci. Într-adevăr, am făcut niște ajustări de la precedentul meci. Ne-au ieșit absolut toate.

Presiunea a fost foarte mare. Lumea nu cred că înțelege cu adevărat ce înseamnă Voluntari. Nu cred că realizează ce înseamnă ca echipă, ca buget, ca jucători români, ce calitate au jucătorii lor străini. Calificarea noastră este cu atât mai importantă.

Felicitări celor de la Voluntari pentru parcursul european și pentru ceea ce fac acolo în ultimii ani.

Mulțumesc publicului că a venit în număr mare și că ne-a susținut într-un mod foarte frumos. Ne-a ajutat enorm. Ne-a dat acel boost de energia de care aveam mare nevoie.”

Întrebat cum comentează faptul că echipa pe care o antrenează tocmai a obținut a 7-a calificare în finala campionatului național al României și va obține cea de-a 10-a medalie din istoria clubului, antrenorul Achim a precizat:

Am mai spus-o, suntem printre puținele echipe din Europa care reușim așa ceva. Am controlat statisticile. Avem șapte calificări în a 2-a fază din cupele europene. Nu pot decât să mă bucur că reușim să fim constanți în rezultate. Este cel mai greu de obținut în sport. Să te afli sus, în permanență, este cu adevărat performanță. Extrem de rar se întâmplă asta în sport. Noi suntem una dintre echipele care performează constant.”

Scorul general a fost de 3-2 în favoarea CSM CSU Oradea. Roș-albaștrii se califică în finala LNBM pentru a 7-a oară.