Declarații Cristian Achim după calificarea în finala Cupei României 2020

Cristian Achim a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtată în fața lui Dinamo Știința București, scor 76-72, în semifinalele Cupei României la baschet masculin – ediția 2019/20. partida s-a desfășurat duminică (09.02), la Cluj-Napoca.

Iată ce a declarat antrenorul roș-albaștrilor la finalul întâlnirii:

„Meci foarte greu. Dinamo este o echipă bună cu jucători experimentați, care evident au jucat fără presiune. În ceea ce ne privește pot să spun că se vede programul aglomerat din acest sezon. Mă bucur că până la urmă am câștigat și în pofida problemelor în joc am arătat caracter. Am ridicat nivelul defensiv în repriza a 2-a și am reușit să întoarcem rezultatul împotriva unei echipe care marchează mult. Noi i-am ținut la 72 de puncte. Consider că a fost cheia victoriei. Noi am jucat mai slab în atac și a fost necesar să facem efort în apărare.”

Noi jucăm sub presiune, din păcate sau din fericire. Avem parte de ea tot timpul și nu este ușor să o gestionăm. Nu există meci în care noi să nu fim favoriți, poate doar împotriva Clujului să fie alta situația. Toată lumea pune o presiune fantastică pe noi. Adversarii sunt relaxați când ne întâlnesc. Acesta e un lucru normal când ai ajuns acolo sus. Și noi în urmă cu 5-7 ani am trăit momentele în care am jucat fără stres și am bătut echipele din fața noastră sau cele cotate drept favorite împotriva noastră. Dacă vrei să ai rezultate trebuie să fi capabil ca echipă și ca jucător să gestionezi acest lucru.”

Luni (10.02), ora 19:00, este programată finala competiției. Roș-albaștrii se duelează cu U-BT Cluj-Napoca. Va fi cea de-a 3-a finală de cupă între aceste formații.