Declarații Cristian Achim după calificarea în finala Cupei României 2023

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23. Formația de pe Crișul Repede a învins CSM Athletic Constanța, chiar la malul Mării Negre, scor 81-73, în cursul serii de luni (13.02).

La finalul partidei, antrenorul Cristian Achim a vorbit despre acest joc, dar și despre condițiile greu de suportat din Sala Sporturilor Constanța. Iată ce a declarat acesta:

„A fost un meci exact așa cum mi-am închipuit că va fi. Echipa din Constanța a fost împinsă de la spate de public, dar au fost și alți factori care ne-au îngreunat misiunea. Repet, s-a întâmplat exact așa cum m-am așteptat că se va întâmpla. Tocmai de aceea mă bucur că am câștigat și ne-am calificat în finală.

Echipa din Constanța a jucat indiscutabil foarte bine, mult mai bine decât în precedentele noastre întâlniri. Așteptat și acest lucru. Consider însă că echipa cu valoarea și experiența superioare a obținut în cele din urmă victoria. Sunt elemente care au făcut diferența.

În altă ordine de idei subliniez un aspect pe care mai mulți colegi de-ai mei de la alte echipe participante la acest turneu l-au evidențiat încă din prima zi. Mă refer la frigul din sală. Este de neacceptat așa ceva. Nu e posibil să organizezi un turneu final de Cupa României, să primești ca oaspeți echipele de top ale țării și să le ții în acest frig. Nu este posibil să oferi astfel de condiții la acest gen de eveniment. Cum să joci, iar când vii pe bancă trebuie să te îmbraci cu haine de stradă ca să nu te răcești? Este o minune că nu ni s-a accidentat niciun jucător.”

Miercuri (15.02), ora 19:00, la Sala Sporturilor din Constanța, CSM CSU Oradea se duelează cu U-BT Cluj-Napoca cu trofeul de Cupa României pe masă. Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport și FRB TV (YouTube). CSM Oradea va organiza un watch party la Oradea Arena, suporterii echipei orădene fiind așteptați cu drag la vizionarea finalei de Cupa României.