Declarații Cristian Achim după calificarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin 2022

CSM CSU Oradea a învins Dinamo București, scor 79-46, în Meciul 3 din sferturile de finală ale Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc luni (09.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

La finalul confruntării, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„Important este că am câștigat. A fost un meci decisiv, în care tot ce contează este rezultatul final. Doresc să remarc aportul publicului la această victorie. Întotdeauna am avut parte de sprijin extraordinar din partea suporterilor, însă astăzi i-am simțit mai aproape și mai implicați ca oricând Le mulțumesc din adâncul sufletului pentru modul în care ne-au sprijinit în această seară.

Apărarea noastră a fost impresionantă pe tot parcursul meciului. Modul de distribuție al punctelor primite confirmă faptul că timp de 40 minute echipa noastră a făcut o apărare de excepție. Nu pot decât să le mulțumesc băieților pentru efortul depus.

Aș vrea să mai subliniez o dată că nu sunt de acord cu sistemul acesta de organizare al primului tur din playoff. Este poate cea mai importantă fază a competiției și consider că trebuie să se desfășoare pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. De altfel am înțeles că se va reveni la acest format din sezonul următor.

Gândul nostru se duce imediat către ceea ce urmează. Cu tot respectul pentru Dinamo, echipă care s-a dovedit un adversar redutabil și de certă valoare, consider că Voluntari se află la un alt nivel în acest moment. Ne așteaptă o serie foarte dificilă. Așa cum am mai spus, ceea ce s-a întâmplat în sezonul regulat nu mai contează acum, mai ales că duelurile noastre directe cu cei de la Voluntari s-au consemnat, ambele, în situații speciale. Așteptăm cu interes această serie și cred că toți cei care urmăresc baschetul românesc sunt nerăbdători să ne vadă duelându-ne.”

Scorul general al seriei dintre CSM CSU Oradea și Dinamo București a fost de 2-1 în favoarea roș-albaștrilor.

În semifinale, CSM CSU Oradea se duelează cu CSO Voluntari. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Vom reveni cu informații referitor la datele și orele de disputare ale primelor două jocuri, programate a se desfășura la Arena Antonio Alexe.