Declarații Cristian Achim după calificarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 după ce a învins SCM Timișoara cu scorul general de 2-0 în primul tur al playoff-ului. Meciul 2 al acestei serii, desfășurat miercuri (19.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea, s-a încheiat cu scorul de 87-70.

La finalul partidei, Cristian Achim – antrenorul principal al formației învingătoare – a declarat următoarele:

„Felicit Timișoara. A fost un adversar foart dificil pentru noi, greu. Am declarat întotdeauna că Timișoara este cea mai organizată echipă din această ligă. Evident, este un lucru datorat antrenorului ei. Vorbim despre o echipă cu foarte multă răbdare, alcătuită din jucători inteligenți, care ne-au pus mari probleme. Cred că diferența s-a făcut din nivelul de intensitate fizică, în ambele meci. Mă bucur că am reușit să-i depășim. Timișoara este, repet, un adversar foarte greu. Am avut foarte mari emoții la ambele meciuri.

Doresc să remarca efortul jucătorilor mei. Am câștigat cinci meciuri din tot atâtea meciuri disputate în compania Timișoarei în acest sezon competițional. Băieții mei merită toate felicitările pentru acest lucru, deoarece țin să amintesc că această echipă a Timișoarei a pus mari probleme tuturor echipelor de top din România.”

Chestionat despre faptul că a obținut a 7-a calificare în penultimul act al campionatului pe parcursul ultimelor opt ediții completate, Cristian Achim a spus:

„Bine-nțeles, mă bucur enorm pentru calificare și pentru că deja am ajuns la a 7-a semifinală. Se poate spune că ne-am obișnuit cu aceste prezențe în fazele superioare ale competițiilor, dar să știți că nu este deloc ușor să ajungi aici și să ai un astfel de parcurs de regularitate an de an. De fiecare dată este altă poveste, alt efort, alte provocări. Lucrurile nu sunt ușoare. Constanța aceasta a noastră mă bucură enorm și sunt fericit.”

Tehnicianul roș-albaștrilor a comentat în felul următor vestea potrivit căreia BCM U FC Argeș Pitești va fi următorul oponent al echipei orădene în playoff-ul LNBM 2021:

„Am fost întrebat de jucătorii mei ce adversar aș prefera. Le-am spus că indiferent cine va fi oponent vom da tot ce avem mai bun pentru a avansa. Seria dintre Sibiu și Pitești a fost una complicată și deschisă. Faptul că Pitești a luat două victorii la Sibiu arată că are valoare și confirmă că se află pe un trend sau pe un drum foarte bun. Noi am avut două meciuri foarte complicate cu Piteștiul în sezonul regulat, am și pierdut unul. Consider că ne așteaptă o serie deschisă, fără o favorită, ambele echipe pornind cu 50% șanse.”

Semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 demarează la începutul săptămânii viitoare.

Foto: Roby Boros