Declarații Cristian Achim după calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Roș-albaștrii au învins BC Dnipro, scor 78-72, la capătul unui meci de angajament. Partida s-a desfășurat marți (23.03), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Iată ce a declarat Cristian Achim la finalul partidei:

“Sunt extrem de bucuros pentru victorie. Calificarea în sferturile de finală reprezintă cea mai bună performanță din istorie în FIBA Europe Cup pentru noi. Firește, noi ne amintim cu mare plăcere de parcursul din Basketball Champions League, în sezonul 2016/17, când am jucat 18 meciuri în acea competiție, dar calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup este un rezultat care ne onorează. Suntem totuși în primele opt echipe ale acestei competiții și consider că acest lucru înseamnă ceva.

Am fost îngrijorat înaintea acestui meci deoarece ultima noastră apariție oficială a fost în urmă cu exact două săptămâni. Perioadă în care am fost afectați de COVID-19, respectiv de efectele acestui lucru, precum izolare, oprirea antrenamentelor, reluarea activității treptat cu ședințe de individualizare și așa mai departe. Am avut practic o întreagă săptămână în care nu am putut să facem aproape nimic.

În aceste condiții victoria cu Dnipro este una magică. Jucătorii s-au dăruit și au luptat exemplar. Sigur că s-au făcut greșeli, dar pe acest fond este oarecum normal. Am respectat în multe situații planul tactic. Am variat apărarea și la un moment dat, cred eu, echipa adversă a devenit un pic confuză.

Mă bucur pentru efortul făcut împotriva unor jucători cu talie, impresionanți din punct de vedere fizic. Cunoaștem școala aceasta ex-sovietică și că aspectul fizic a fost mereu unul important pentru echipele din aceasrtă zonă.”

Antrenorul CSM CSU Oradea a prefațat confruntarea de joi (25.03), cu Reggio Emilia:

“Întâlnim o echipă din prima ligă a Italiei. Ce putem să spunem despre o astfel de echipă? Doar că este una foarte bună. Tot ce îmi doresc este să ne recuperăm cât se poate de bine. Vom da tot ce vom putea, cu siguranță. Cu tot respectul pentru Dnipro, această echipă din Italia are un alt nivel și atunci va trebui să ne autodepășim pentru a obține calificarea la Final Four.”

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *