Declarații Cristian Achim după calificarea la F4-ul FIBA Europe Cup 2021

Cristian Achim a vorbit despre succesul repurtat de CSM CSU Oradea asupra lui Una Hotels Reggio Emilia, din Italia, în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Rezultatul final a fost de 71-64.

La finalul confruntării desfășurate la Arena Antonio Alexe, tehnicianul echipei roș-albastre a fost stropit de toți elevii săi cu apă (foto). Iată ce a declarat Cristian Achim la încheierea partidei:

“Sunt extrem de fericit, datorită unei victorii fabuloase și a unei performanțe istorice pentru echipa din Oradea pe plan internațional. Este un rezultat fabulos.

Sunt cunoscute problemele cu care ne-am confruntat, însă vreau să îi felicit pe băieți. S-au luptat exemplar pentru fiecare minge. Toți au ieșit la rampă și au făcut-o într-un meci prin care s-au pus în folosul echipei, în diverse momente ale jocului, exact când ne trebuia. Nu am avut un jucător anume care să marcheze 30 de puncte, dar fiecare a contribuit la succesul echipei.

De asemenea, doresc să-mi felicit staff-ul Au făcut o muncă deosebită. Totodată vreau să felicit organizatorii acestui turneu, deoarece este o muncă ieșită din comun. Faptul că noi am răsplătit această muncă și în plan sportiv este tot ceea ce ne-am fi putut dori de la acest eveniment.

Fără îndoială starea de spirit, înfrângerea din finala cupei, problemele cu COVID și imposibilitatea de a ne antrena au fost elemente care m-au pus pe gânduri, dar eu nu pot să abordez un meci altfel decât cu gândul la victorie. Însă acești băieții aceștia merită toate felicitările din lume.

Doresc să le adresez câteva cuvinte suporterilor noștri. În primul rând ne este cumplit de greu fără ei. Cred cu toată convingerea că noi suntem cea mai afectată echipă de lipsa publicului din tribune. Le simțim energie și mereu le spun jucătorilor că trebuie să joace și pentru cei care nu pot fi alături de noi în aceste vremuri, dar care știu că se uită la meciuri și ne urmăresc cu mare atenție, dar și cu regretul că nu pot fi în tribune. Vreau să le mulțumesc pentru faptul că ne urmăresc. Mă bucur foarte mult că fac parte din fenomenul baschetbalistic creat aici la Oradea.”

Aceasta este prima victorie pe care CSM Oradea o obține în fața unei echipe din Italia. Bihorenii disputaseră în trecut două confruntări cu Umana Reyer Venezia, în grupele Basketball Champions League, pierzându-le pe ambele.

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *