Declarații Cristian Achim după cea de-a 10-a victorie consecutivă în Liga Națională

CSM CSU Oradea a obținut cea de-a 11-a victorie în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Roș-albaștrii au învins Steaua București, scor 101-74, în cadrul etapei a 14-a la nivelul Conferinței B.

Cristian Achim, antrenorul formației bihorene, a declarat următoarele la finalul acestui joc:

Am început relaxați și lipsiți de concentrare. Astfel se explică numeroasele posesii pierdute și erori din faza de atac consemnate în primul sfert. Pe parcurs nivelul de concentrare a crescut. Am avut o seară inspirată în atac. Le mulțumesc din nou suporterilor pentru felul în care ne-au susținut până la final.

Este a 10-a victorie consecutivă, dar mai important decât atât cred că sunt calificați matematic în TOP 10. Nu am făcut calcule elaborate, dar avem un avantaj considerabil față de majoritatea protagonistelor din această grupă. Așa cum am spus de fiecare dată, obiectivele trebuie luate pas cu pas și cred că în acest moment l-am îndeplinit pe primul în ceea ce privește parcursul din Liga Națională.”

În ceea ce privește viitorul foarte apropiat, tehnicianul roș-albaștrilor a opinat:

Urmează o dublă deplasare foarte dificilă. Atât Keravnos, cât și Constanța sunt echipe aflate în momente bune și cu calitate. Nu va fi deloc ușor, dar mergem ca de fiecare dată cu scopul de a învinge. Rămâne de văzut dacă vom reuși.

Meciul din Cipru are o semnificație majoră din perspectiva noastră. Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm pentru a ne continua cursa de calificare cu șanse reale.”