Declarații Cristian Achim după cea de-a 4-a victorie consecutivă în Liga Națională Getica 95

CSM CSU Oradea a învins CSM Tîrgu Mureș, scor 96-75, în cadrul etapei a 6-a din Liga Națională de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc la Oradea Arena în cursul serii de sâmbătă (28.10).

La finalul partidei, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„A fost un meci pe care l-am cotrolat cap-coadă. Mă bucur pentru victorie și pentru faptul că am rămas sănătoși. Aș vrea să remarc numărul de 33 pase decisive pentru echipă și 14 pentru principalul nostru conducător de joc, Erick Neal. Acesta este jocul nostru, pe care îl apreciez și pe care mi-l doresc pentru echipa mea.”

În ceea ce privește revenirea lui Donatas Tarolis și Tudor Gheorghe, antrenorul Achim a afirmat:

„Astăzi (n.r. sâmbătă, 28.10) chiar am fost în formulă completă deoarece a jucat și Tudor Gheorghe. După o pauză lungă. Săptămâna asta, luni, am avut pentru prima dată tot lotul la antrenament după o lungă perioadă. Ceea ce este fabulos pentru nivelul de antrenament și joc al echipei. Cum am mai spus, îmi doresc să rămânem sănătoși pentru că acest aspect este foarte important. Cred că s-a văzut ce înseamnă o accidentare. Sau mai multe, deoarece noi am avut probleme cu Tarolis, Neal, Gheorghe, boala lui Richard și așa mai departe.”

Referitor la ceea ce urmează, antrenorul roș-albaștrilor a opinat:

„Ne așteaptă cea mai importantă săptămână de până acum în sezonul actual. Urmează trei meciuri în decurs de o săptămână, toate în deplasare. Jocurile din cupele europene sunt capitale. Avem nevoie de cel puțin o victorie, ideal ar fi două, dar e limpede că vom juca sub presiunea rezultatului în FIBA Europe Cup de acum încolo.”

Declarațiile în format video pot fi vizualizate AICI.