Declarații Cristian Achim după confruntarea cu Patrioti Levice

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Patrioti Levice, scor 91-93, în cadrul primei etape din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Meciul a avut loc miercuri (18.10), la Oradea Arena.

La finalul jocului, antrenorul Cristian Achim a opinat:

„Este o înfrângere dureroasă și care ne pune într-o situație dificilă în ecuația calificării. Ttebuie să ținem cont de faptul că în acest sezon doar prima clasată se califică direct în faza următoare și doar câteva locuri 2, nu toate. O înfrângere pe teren propriu poate să conteze enorm în lupta pentru calificarea în TOP 16.

Înfrângerea vine în urma unui joc pe care nu pot să-l caracterizez drept rău. Băieții au depus un efort deosebit. Procentajele au fost extraordinare. Nu înțeleg cum am pierdut meciul când am marcat 17 coșuri de trei puncte marcate cu 46% procentaj. Este ceva ireal să pierzi un meci cu astfel de procentaje. Sunt decepționat.

Într-adevăr, ne-au bătut în situații de unu la unu, urmate de extra pasă și aruncări de trei puncte marcate. Nu am fost inferiori la recuperări ofensive, la pase decisive. Este o înfrângere foarte grea. Aș semna dacă cineva mi-ar propune ca echipa mea să aibă astfel de procentaje după fiecare meci. Dar nu a fost suficient.

Am marcat doar două libere. Am avut doar șase executate. Ceea ce îmi arată că nu am fost suficient de agresivi în a ataca în dribling. Ne-am bazat pe aruncări, care au intrat, dar iată că nu este suficient.

Am avut un început de sfert 3 modest. Au fost 7 aruncări consecutive executate de fundași, doar de la distanță și semidistanță, fără să atacăm deloc coșul. Prima dată când am încercat să atacăm coșul am pasat mingea direct în brațele adversarului pentru două puncte ușoare încasate.”

Întrebat despre finalul meciului, atunci când Bobe Nicolescu a fost sancționat cu greșeală personală la -1 punct, antrenorul CSM Oradea a spus:

„Nu contează că nu mai aveam challenge deoarece regulamentul nu permite să contești un fault. Dacă s-a fluierat fault așa rămâne, nu se poate contesta. Eu, în unghiul în care mă aflam, aș spune că mai mult nu a fost fault, dar aceasta a fost decizia arbitrului.”

Referitor la ceea ce urmează, Cristian Achim a opinat:

„Urmează deplasări. Multe, lungi, grele. Absolut toate. În primul rând așteptăm să revină Tarolis și Tudor Gheorghe. Poate și asta a fost problema noastră în meciul cu Levice, având o rotația scurtă. Sper să nu mai dureze mult, pentru că amândoi au absentat enorm. Tarolis este un jucător foarte important pentru noi. Avem mare nevoie de el.

Tarolis este pe calea cea bună, dar nu știu când revine. Deocamdată nu a făcut niciun antrenament cu echipa. Eu îmi doresc să fie cu echipa cât mai curând.”