Declarații Cristian Achim după eșecul de la Cluj-Napoca

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat eșecului suferit pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca în etapa a 3-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Roș-albaștrii au cedat, scor 82-89, la BT Arena.

Iată ce a spus antrenorul bihorenilor la finalul meciului:

„Felicit echipa Clujul pentru victorie. A jucat mult mai bine decât noi, mai ales în prima repriză. Cred că acolo s-a făcut diferența între cele două echipe. Din păcate pentru noi, este al 4-lea meci din 7 pe care îl începem foarte prost și în care revenim în partea a doua. Deja asta nu mai poate fi o simplă întâmplare. Faptul că începem tot timpul să jucăm de la -15, -18, -21 puncte nu mi se pare normal. Trebuie să facem ceva în această direcție pentru că nu așa arată o echipă serioasă.

Am fost depășiți complet pe parcursul primei jumătăți, în primul rând, la nivel fizic. Intensitatea cu care Clujul a jucat ne-a stopat. Lucru care nu s-a mai întâmplat în a doua repriză, dar nu este de-ajuns. Agresivitatea cu care adversarii noștri au jucat în ambele faze ale jocului a dus la diferența aceea de 18 puncte.

Cred eu și sper din tot sufletul să rezolvăm această problemă și să reușim să începem să câștigăm un pic mai consistent. Este al 3-lea meci în deplasare, al 3-lea meci pierdut, lucru pe care îl urăsc din tot sufletul pentru că eu consider că o echipă arată caracter la meciurile din deplasare. Sigur că putem invoca accidentarea lui Zekovic, putem invoca ieșirea pe cinci faulturi a lui Barnette, sunt multe, dar, în niciun caz, nu aceste lucruri au făcut diferența.

Ne așteaptă niște meciuri în cupele europene. Ne dorim foarte tare să avansăm cât mai mult în aceste cupe europene, chiar dacă sunt conștient că asta poate afecta parcursul echipei în campionat. Pe de altă parte, dacă nu demonstrăm și în meciurile europene mi se pare, cumva, că trăim numai pe aici printre noi. Îmi doresc foarte mult să trecem de grupa aceasta, chiar dacă e o grupă complicată. Primul meci va fi în Turcia cu o echipă foarte bună, din ce am reușit să văd.”