Declarații Cristian Achim după Meciul 1 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 79-73, în Meciul 1 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc la Oradea Arena în prezența a 5.350 spectatori.

La finalul jocului, antrenorul Cristian Achim a făcut următoarele declarații:

„A fost un prim meci tipic pentru o finală din punctul meci de vedere. În mod firesc presiunea a fost oarecum pe echipa noastră. Am avut de partea noastră un public extraordinar, care ne-a ajutat foarte mult să depășim acest moment. Mă bucur foarte mult pentru victorie, dar nu înseamnă absolut nimic. Este 1-0 și atât. Trebuie să rămânem foarte concentrați, să reușim să ne resetăm mental și să rămâne cu mintea limpede. Asta în primul rând. Desigur, trebuie să ne recuperăm fizic, acesta fiind celălalt aspect important.”

Întrebat de reporteri unde consideră că s-a făcut diferența, acesta a spus:

„Începutului sfertului 4, cred, a fost extrem de important, în favoarea noastră. Am fost mai agresivi decât ei. Exact invers față de sfertul al 3-lea, când Clujul a fost peste noi din acest puncte de vedere, ofensiv și defensiv. S-a tradus prin câteva recuperări ofensive și câteva contraatacuri, prin câteva cut-uri favorabile lor.Am reușit să trecem peste ei ca nivel de intensitate. Consider că acolo s-a întors meciul. Desigur și raportul liberelor a contat foarte mult, ei având o seară modestă la acest procedeu cu toate că au avut un număr mare de libere.”

Meciul 2 are loc marți (16.05), ora 18:00, la Oradea Arena. Toate biletele s-au epuizat pentru această confruntare.