Declarații Cristian Achim după Meciul 1 al semifinalei LNBM 2024 cu CSO Voluntari

CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari, scor 79-73, în Meciul 1 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc joi (25.04), la Oradea Arena.

La finalul meciului, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„A fost un meci tipic de playoff. Tipic de playoff pentru echipa gazdă în meciul de deschidere al unei semifinale. Presiunea pe noi. Ambele echipe au fost un pic încorsetate de miză. Noi am avut un procentaj pe care nu doresc să-l mai rostesc. Și am avut aruncări complet deschise. Uneori se întâmplă.

Sunt absolut sigur că în meciurile următoare vom arunca mai bine. Am avut meciuri cu 50% la aruncările de trei puncte în această formulă. Cu atât mai importantă este victoria.”

Referitor la următorul meci, tehnicianul roș-albaștrilor a ținut să facă apel la publicul orădean, pe care îl învită în număr cât mai mare la sală:

„Aș dori să fac un apel la suporteri. Ne aflăm într-o semifinală de campionat. La acest nivel nu mai există meciuri ușoare și adversari modești. Echipa noastră are nevoie de susținerea publicului. Așa cum s-a văzut chiar astăzi în anumite momente, publicul ne-a ridicat. Nu există echipă bună fără fani. Îi dorim pe oameni alături de noi. Pentru jucători este crucial să aibă parte de sprijinul fanilor. Avem o întreagă istorie de meciuri câșitgate de public. Exact acum are nevoie echipa aceasta de suporteri. Îmi doresc să avem sala plină la meciul următor, programat la Arena Antonio Alexe.”

Scorul general este de 1-0 în favoarea lui CSM CSU Oradea. Meciul 2 are loc sâmbătă (27.04), ora 17:45, la Arena Antonio Alexe din Oradea. Bilete se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la acest joc.