Declarații Cristian Achim după Meciul 1 al seriei cu Dinamo București în playoff-ul LNBM 2022

CSM CSU Oradea a depășit Dinamo București, scor 76-58, în Meciul 1 din sferturile de finală ale Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Jocul s-a desfășurat marți (03.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea, fiind transmis în direct la DigiSport și PrimaSport.

La finalul unei încleștări fizice și tensionate, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„A fost un meci tipic de playoff. Un nivel de intensitate foarte ridicat, joc tensionat și cu defensive foarte agresive, dar în același timp bine pregătite. Noi am avut o prestație foarte bună în prima repriză, dar nu găsesc cuvintele potrivite pentru a caracteriza modul în care am început repriza a 2-a. Nu ni se întâmplă pentru prima dată, însă mă deranjează că nici măcar la un meci de playoff nu reușim să ne menținem nivelul de concentrare pe parcursul celor 40 minute de joc.

E foarte important că am câștigat. Este un prim pas, dar așa cum am mai spus-o în playoff contează doar când seria se încheie. Se joacă în sistemul cel mai bun din trei, ceea ce face ca acest meci să fie cu atât mai important, în special pentru echipele care joacă pe teren propriu.

Noi ne dorim victoria în fiecare meci. Mergem cu București cu acest obiectiv, dar sunt conștient de faptul că întâlnim o echipă foarte bună. Nu ne va fi deloc ușor. Sunt mulți factori pe care trebuie să-i avem în vedere. Dinamo este o echipă valoroasă cu o serie de jucători extrem de periculoși.”

Scorul general este de 1-0. Meciul 2 se dispută vineri (06.05), ora 17:30, la Sala Dinamo din capitală. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport și PrimaSport.