Declarații Cristian Achim după Meciul 2 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a depășit U-BT Cluj-Napoca, scor 93-83, în Meciul 2 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23, joc desfășurat marți (16.05), la Oradea Arena. Confruntarea a fost transmisă în direct la TV, iar în tribune au luat loc 5.350 spectatori, fiind al 2-lea meci consecutiv cu casa plină.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele la finalul întâlnirii:

„În primul rând, remarc brigada de arbitri. La vârsta mea, cu atâtea meciuri internaționale la care am luat parte din postură de antrenor, pot să spun că acesta a fost unul dintre cele mai bune arbitraje pe care le-am avut. Nepărtinitor. A fost echilibrat, imparțial și aproape fără greșeală. Doresc să-i felicit, deoarece de cele mai multe ori dânșii sunt cei blamați, dar consider că trebuie să scoatem în evidență și astfel de prestații. Niciuna dintre echipe nu a avut nimic de reproșat în niciun moment al jocului pentru că toți avem experiență în baschet și știm când arbitrajul este corect, cum a fost în această seară.

În al doilea rând, felicitări jucătorilor noștri pentru că au reușit să-și păstreze nu doar concentrarea, ci și abordarea. A fost foarte important acest lucru.

În al treilea rând, evidențiez aportul publicului. Ne-a purtat din nou pe brațe, au fost de senzație.

Vor urma două meciuri în deplasare și aș vrea foarte mult să ne apropiem de nivelul la care am fost în această sală.”

Întrebat ce așteptări are în continuare, Achim a opinat:

„Suntem două echipe foarte bune, cu arme ușor diferite. Ei sunt mai masivi, au jocul construit mai mult pe interior. Noi suntem o echipă mai ușoară, cu un strop de viteză în plus, dar strict valoric cred că ambele echipe sunt foarte sus. Nu văd o serie scurtă. Deși, noi conducând cu 2-0 în acest moment, mi-aș dori asta. Vom vedea cine va câștiga la final.”