Declarații Cristian Achim după Meciul 2 al semifinalei cu BCM U FC Argeș Pitești

CSM CSU Oradea a învins BCM U FC Argeș Pitești, scor 79-59, în Meciul 2 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat joi (27.05), la Arena Antonio Alexe.

La finalul acestui meci, antrenorul CSM CSU Oradea, Cristian Achim a declarat următoarele:

„Mărturisesc că îngrijorarea mea a fost mult mai mare pentru Meciul 2. Am avut dreptate până la un punct. Echipa din Pitești a jucat mult mai bine în acest meci. Sunt foarte bucuros că ne-am păstrat cumpătul în anumite momente grele. Am reușit să marcăm niște coșuri importante. Misiunea noastră a devenit mai ușoară după ce ne-am desprins la 15 puncte.

Consider că apărarea nostră a fost foarte bună în ambele meciuri. Datorăm aceste două victorii nivelului nostru defensiv. Felicit jucătorii și întreg staff-ul pentru munca depusă, dar după cum bine știm această serie se termină după a 3-a victorie. Așadar, de acum trebuie să ne concentrăm asupra acestui lucru. Seria nu este încheiată sub nicio formă.”

CSM CSU Oradea a stabilit un nou record de victorii consecutive în campionat. Se întâmplă pentru prima dată în istorie ca roș-albaștrii să aibă 15 victorii consecutive în Liga Națională. Antrenorul echipei a spus următoarele pe marginea acestui subiect:

„Acum, pentru că aveam informația, la finalul meciului i-am felicitat pe jucători și le-am spus băieților că au bătut un record al clubului vechi de peste opt ani. Așadar, ei au scris cu munca lor o nouă pagină de istorie pentru CSM Oradea. Acest record, de 15 victorii consecutive, este al lor acum. În felicit și pe această cale. Nu e deloc ușor să legi 15 victorii într-un campionat așa cum este al nostru.”

Întrebat ce așteptări are de la Meciul 3 al seriei cu Piteștiul, de această dată în deplasare, Cristian Achim a declarat:

„Este clar că pe teren propriu Piteștiul va arăta diferit. Vor avea mai multă energie și vor fi mult mai atenți. Va trebui să ne pregătim corespunzător și să jucăm la același nivel pe care l-am avut în meciurile de la Oradea.”