Declarații Cristian Achim după Meciul 2 al semifinalei cu CSO Voluntari

CSM CSU Oradea a cedat în Meciul 2 al seriei cu CSO Voluntari din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Rezultatul final a fost de 66-74.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele la finalul partidei:

„A fost un meci pe care echipa noastră l-a pierdut dintr-o apăsare pe care nu o înțeleg și nu pot să mi-o explic. Avem un stres pe care nu îl pot justifica și este de neînțeles pentru mine. Este nepermis să ratăm patru aruncări de sub inel, fără adversar lângă noi. Pur și simplu singuri.

Îmi pare foarte rău în primul rând pentru această sală minutată și pentru suporterii care ne-au susținut atât de frumos. De altfel, spre finalul jocului, când deja devenise evident că vom pierde acest meci, oamenii s-au ridicat în picioare și au scandat numele echipei. Acesta este un gest pentru care le sunt recunoscător suporterilor noștri. De aceea tot spun că avem un public deosebit. Din păcate, trebuie să recunosc, noi ca echipă nu ne-am ridicat la nivelul suporterilor.

Nu am o explicație logică. Totul este la capitolul mental în ceea ce ne privește. Îmi este greu de explicat cum am putut să învingem echipe poate mai bune decât Voluntari, iar acum nu putem să ne ridică la nivelul nostru normal. Este adevărat, în cupele europene în unele meciuri am jucat peste nivelul nostru. Acum, nu putem să ne ridicăm la nivelul nostru obișnuit. Probabil jucătorii noștri au fost foarte apăsați. Nu reușesc să-mi dau seama, dar suntem prea apăsați de miză.”

Referitor la continuarea seriei la Voluntari, antrenorul Cristian Achim a declarat:

„Există două variante. Fie mergem acolo cu capul plecat și resemnați. Fie varianta în care te duci să te lupți și dai maximul din ceea ce poți. Eu sper că vom avea parte de a doua variantă. Nu aș vrea să fiu interpretat greșit. Eu nu acuz vreun jucător. Toți și-au dorit, iar la nivel de efort s-a făcut totul din partea fiecăruia. Asta îmi este clar. Nu se pune astfel problema. Problema este că nu am putut să ne atingem valoarea baschetbalistică normală.

Firește, șansele noastre de calificare au fost reduse drastic. S-au diminuat semnificativ. Însă, contează foarte tare cu ce gând mergem acolo și cu ce abordare ne vom prezenta. Îmi doresc să luptăm până la ultima picătură de energie și sper că ne vom exprima baschetbalistic la nivelul necesar pentru o semifinală de campionat.”

Scorul general a devenit 2-0 pentru CSO Voluntari. Această echipă găzduiește Meciul 3, unul decisiv pentru CSM CSU Oradea. Partida are loc miercuri (18.05), ora 18:00.