Declarații Cristian Achim după Meciul 2 al seriei cu BC CSU Sibiu din semifinalele Ligii Naționale

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 93-67, în Meciul 2 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat duminică (30.04), la Oradea Arena.

Antrenorul principal, Cristian Achim, a declarat următoarele la finalul partidei:

„Cel mai important lucru este, desigur, faptul că am câștigat acest meci. Mă bucur că nu am cedat niciun joc pe teren propriu până la această oră în actuala ediție de campionat. Doresc să-i felicit pentru jucătorii mei. La fel cum felicit și echipa oaspete, deoarece a arătat caracter, voință, luptă și valoare.

Am declarat după Meciul 1 că sper să nu fim prostiți de scorul și modul în care s-a desfășurat jocul. Ei bine, ni s-a întâmplat, deoarece felul în care am început Meciul 2 confirmă că temerile mele au fost întemeiată și s-au confirmat. Nu am fost pregătiți mental, nu am executat planul de joc, nu ne-am luptat. Am cedat 9 recuperări sub propriul panou în primul sfert. Lucru absolut ireal pentru noi. E clar că în aceste condiții adversarul ne-a pedepsit. E absolut firesc să fie așa. Foarte bine că în continuare am avut o abordare corectă și am reușit să prestăm un joc mai bun, care ne-a permis să obținem victoria.

Este 2-0. Gândim pragmatic. Avem nevoie de încă o victorie. Seria se mută la Sibiu. Evident, suntem conștienți că se schimbă scenariul, cunoaștem atmosfera și știm la ce să ne așteptăm. Mergem cu dorința de a câștiga. Acesta este planul nostru dintotdeauna. Să încercăm să câștigăm fiecare meci.”

Meciul 3 are loc joi (04.05), ora 19:00, la Sala Transilvania. Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport și FRB TV (YouTube).