Declarații Cristian Achim după Meciul 3 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 80-70, în Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc sâmbătă (20.05), la BT Arena din Cluj-Napoca.

La finalul partidei, antrenorul Cristian Achim a afirmat:

„Se întâlnesc două echipe foarte bune. Valorile sunt apropiate. E foarte dificil să câștigi de trei ori consecutiv împotriva unui oponent precum Clujul.

Consider că am fost mult prea agitați. Ne-am hazardat de multe ori în atac. De aici au rezultat foarte multe decizii proaste. În plus, indiferent cum s-au născut situațiile, am avut foarte multe aruncări necontestate de adversar. Am ratat prea multe astfel de aruncări. Așa s-a scris istoria acestui meci. Am anticipat că sfertul 3 va fi foarte important, am atras atenția băieților în pauză asupra acestui aspect. În cele din urmă cred că a fost momentul decisiv al partidei. Probleme noastre au fost în principal pe faza de atac în acele momente.”

Referitor la atmosfera din săli la această finală, antrenorul Achim a opinat:

„Cu siguranță este importantă sala, locul de desfășurare. Atmosfera contează. Pe noi ne-a ajutat enorm în meciurile de la Oradea, iar acum lucrurile sunt în favoarea celor din Cluj, cu toate că noi am avut un număr mare de susținători, pe care i-am auzit de-a lungul meciului și i-am simțit lângă echipă. Vreau să le mulțumesc pe această cale pentru felul în care ne susțin.

Consider că este ceva extrem de frumos ceea ce se întâmplă în această finală. Avem săli moderne, de mare capacitate, cu dotări moderne. În urmă cu câțiva ani doar visam și ne uitam la alții cum pot avea astfel de săli, astfel de public. Iată că acum trăim, prin această finală, acest lucru. Interesul publicului pentru finala Ligii Naționale este extraordinar.”

Scorul general este de 2-1 pentru CSM CSU Oradea, în seria care se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri. Următoarea confruntare se desfășoară luni (22.05), ora 19:00, tot la Cluj-Napoca.