Declarații Cristian Achim după Meciul 3 din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 94-92, în Meciul 4 din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (18.05). Un număr de 4.720 spectatori au asistat la această partidă în tribunele Oradea Arena.

La finalul jocului, antrenorul Cristian Achim a declarat:

Mă bucur că sala a fost aproape plină. Totul are sens când este public în sală. Este îmbucurător că ne ridicăm la nivelul ridicat de Cluj cu spectatorii în sală. După posibilitățile noastre, având o sală mai mică, însă mă bucur că lumea vine și este interesată.

A fost o încleștare tipică finalei, în care ambele echipe au dat tot ce au putut din toate punctele de vedere. Azi am câștigat noi. În acest meci am fost mai buni după părerea mea, dar asta nu-ți garantează victoria. De altfel s-a și văzut că era s-o scăpăm printre degete. Consider că merităm această victorie și mă bucur că am luat-o.”

Am câștigat din nou duelul recuperărilor. Contra Clujului este foarte greu de făcut. Recuperările au fost o mare parte a victoriei. În timpul meciului, sincer să fiu, n-am văzut lucrurile chiar așa, dar am fost puțin mai preciși la aruncările de trei puncte. În meci mi s-a părut fix invers. Oricum, diferențele sunt nesemnificative.

Clujul ne-a provocat foarte multe mingi pierdute. Sunt 14 mingi pierdute, dintre care două-trei acolo pe final și această luptă a lor, această capacitate fizică, potența asta fizică de care dau dovadă pe tot parcursul sezonului, tot timpul le aduce succes. Așa au câștigat și în Europa multe meciuri.

Mă bucur foarte tare că am câștigat și mă bucur pentru public. Sunt genul de antrenor care apreciază publicul în săli sau pe stadioane, indiferent în ce orașe sunt. Când vine lumea la sport, înseamnă că acolo lucrurile se fac într-un mod corect și cumva ești răsplătit. Îmi doresc din tot sufletul să avem aceeași implicare și potență fizică, pentru că poți să ai implicare dar să nu mai poți din punct de vedere fizic. Îmi doresc foarte tare să putem să ne batem fizic, pentru că aici se duce foarte mare parte din luptă.”

Scorul general a devenit 2-1 pentru U-BT Cluj. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte partide. Meciul 4 are loc luni (20.05), ora 19:00, la Oradea Arena. Bilete se găsesc pe platforma Eventbook.ro . Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport.

Foto: Roby Boros