Declarații Cristian Achim după Meciul 4 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 86-80, în Meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii s-au văzut egalați în seria ce va stabili numele noii campioane a României.

Antrenorul principal al CSM-ului, Cristian Achim, a declarat următoarele la finalul acestui duel:

Așa cum am mai spus de-a lungul acestei finale, se întâlnesc două echipe foarte bune. Prin urmare este posibil absolut orice. Doresc să remarc arbitrajul din această seară. Am făcut-o și după Meciul 2, o fac și după acest meci. Unul l-am câștigat, pe celălalt l-am pierdut, dar subliniez că maniera de arbitraj a fost de nivel înalt în aceste partide. Spre deosebi3e de Meciul 3 în care a fost un arbitraj cu niște măsuri atât de diferite încât nu poate fi explicat sub nicio formă, însă nu este în mâinile noastre.

Am încercat să corectăm jocul nostru în repriza a 2-a și cred că am făcut-o. În prima am forțat numeroase aruncări de la distanță nu am avut un mix așa cum este planul nostru de joc. În partea a 2-a am aruncat mai puțin decât în prima. Pe de altă parte, Clujul a terminat prima jumătate cu 70% la aruncările de trei puncte, ceea ce arată și valoarea lor, oarecum arată și lipsa agresivității noastre.”

Privim către viitor, spre ceea ce ne așteaptă. Urmează un nou meci pe teren propriu. Repet, se poate întâmpla orice. Sunt două echipe nu doar valoroase ci și apropiate valoric.”

Referitor la Meciul 5, programat joi (25.05), ora 18:30, la Oradea Arena, Cristian Achim a afirmat:

„Energiile se schimbă, îmi este foarte clar acest lucru. La Cluj sunt fani numeroși, chiar dacă sunt din Cluj, ador să se joace în săli pline. Baschetul are sens doar dacă se joacă cu spectatori. Avem parte de așa ceva în finala Ligii Naționale. În ambele săli. Iubesc publicul de aici. Evident, publicul orădean este al nostru și cu siguranță vom avea altă energie, dar repet, echipele sunt egale valoric. Se poate întâmpla orice.”