Declarații Cristian Achim după Meciul 4 al finalei LNBM 2024

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 80-108, în Meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc luni (20.05), la Oradea Arena.

La finalul partidei, antrenorul Cristian Achim a afirmat:

„Echipa din Cluj a fost astăzi mai bună, net mai bună. Procentajele vorbesc în acest sens: 58% la 3 puncte, într-un meci de finală în care arunci de 31 ori. Pare puțin ireal. Sunt jucători de mare valoare. Știam acest lucru. Noi am încercat să ne luptăm. Atât am putut astăzi. Primul meci a lăsat urme asupra noastră. Mergem la Cluj cu dorința să mai aducem un meci la Oradea. Vom vedea dacă se poate.”

Întrebat ce anume a afectat echipa sa, antrenorul CSM-ului a opinat:

„Am avut o problemă de reintrare în focus. La meciul precedent a avut o loc descărcare fizică, mentală, emoțională, din toate punctele de vedere. Când am vorbit prima dată despre acest aspect fizic, m-am referit fix la chestia aceasta, la faptul că nu știu dacă vom reuși să ne întoarcem la acel nivel, să ne revenim din toate punctele de vedere. Așa cum s-a văzut, nu am fost capabili să repetăm performanța. Ceea ce oricum era foarte greu. În plus, când primești coșuri de trei puncte cu asemenea nonșalanță este foarte greu să faci ceva. Știam că Clujul are jucători de mare valoare, iar când prind o zi ca aceasta sunt imposibil de învins. Nu doar de noi.”

Referitor la publicul orădean, care a susținut echipa locală de la un capăt la celălalt într-un meci controlat de adversar, tehnicianul orădenilor a dorit să transmită următoarele:

„Am avut din nou un public extraordinar. A fost sală arhiplină. Le mulțumesc tuturor pentru că au venit și au făcut o atmosferă atât de frumoasă chiar dacă jocul nu a decurs așa cum ne-am dorit cu toții. Ne-au arătat în această seară cât de importantă este această echipă pentru ei. Faptul că ne-au sprijinit pe tot parcursul celor 40 de minute într-o astfel de desfășurare îmi arată foarte clar că avem un public senzațional, care ne obligă pe toți la mai mult.”