Declarații Cristian Achim după Meciul 5 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 62-81, în Meciul 5 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc joi (25.05), la Oradea Arena.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele la încheierea partidei:

„N-am reușit să facem față presiunii, chiar dacă am jucat pe teren propriu. Pe parcursul primei reprize am avut 7-8 aruncări complet deschise de la trei puncte. Am ratat nouă aruncări libere. Într-o finală cu Clujul contează foarte mult aceste lucruri. Restul sunt detalii. Dacă nu ne marcăm punctele ușoare apar probleme foarte mari. Azi ei au fost mai buni decât noi.

Le-am spus jucătorilor că seria încă nu e gata. Depinde foarte mult de cum abordăm jocul de la Cluj. Îmi doresc să luptăm până la ultima minge, până la ultima picătură de energie. Finala se termină când o echipă ajunge la patru victorii, nu înainte. Va trebui să avem o cu totul altă putere mentală.”

Scorul general a devenit 3-2 pentru U-BT Cluj-Napoca. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri. Următoarea partidă are loc duminică (28.05), ora 18:00, la BT Arena.