Declarații Cristian Achim după meciul cu Anwil Wloclawek

CSM CSU Oradea a fost depășită de Anwil Wloclawek, scor 73-91, în ultimul meci disputat înaintea sărbătorii de Crăciun. Partida contează pentru Grupa L din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au cedat în partea a 2-a, atunci când s-a consemnat un parțial de 31-48.

La finalul întâlnirii, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„A fost un meci decis în mare măsură de aruncarea de trei puncte. În special de faptul că echipa din Polonia a avut o seară de excepție la acest capitol. Este evident că ne punem semne de întrebare cu privire la abordarea noastră defensivă. Cu toate acestea revenirea polonezilor din sfertul al 2-lea s-a datorat unor aruncări de trei puncte contestate de apărarea noastră. Nu știu ce anume aș putea să reproșez cuiva atunci când respectă planul de joc și este în fața adversarului când el aruncă la coș.

Am avut o prestație mai puțin inspirată în faza de atac. Cele 73 puncte marcate și procentajele, cu precădere la semicerc, sunt un indicator elocvent în acest sens. De cealaltă parte, Anwil a avut 17 reușite de pe semicerc, raportat la doar 11 reușite de două puncte. Se întâmplă foarte rar așa ceva. Mi s-a părut că adversarii noștri au fost mai proaspeți decât noi. Cel puțin aceasta este impresia pe care o am acum, la cald.”

Referitor la situația din grupă după primele după două etape, antrenorul CSM-ului a precizat:

„Lupta pentru calificare este complet deschisă. Mai avem de jucat patru meciuri. Două acasă și două în deplasare. Ne vom lupta pentru un loc în sferturile de finală. Urmează un meci în deplasare, în Cipru. Pentru a ne menține șansele de calificare vom avea nevoie de o victorie acolo. Până atunci însă va trebui să ne focusăm pe următoarele meciuri din campionatul național.

În încheiere doresc să le mulțumesc suporterilor orădeni pentru susținere. Le mulțumesc că au venit să ne susțină atât de frumos, în număr atât de mare și pentru faptul că au ales să-i ajute pe cei care au nevoie de ajutorul nostru. Urez Sărbători Fericite și un Crăciun cât mai frumos tuturor.”

CSM CSU Oradea are 1-1 la general și se situează pe locul 2 în Grupa L.

Foto: Roby Boros