Declarații Cristian Achim după meciul cu CSM Galați

CSM CSU Oradea a învins CSM Galați, scor 87-69, într-un meci contând pentru sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Bihorenii au revenit de la un deficit de 14 lungimi pentru a obține a 2-a victorie în cadrul turneului 1B de la Arena Antonio Alexe.

La finalul unui meci în care CSM CSU Oradea a avut atât momente foarte modeste de joc, cât și unele de excepție, antrenorul principal, Cristian Achim, a declarat următoarele:

“Am avut în față o echipă foarte bună. Mă refer la Galați. O echipă extrem de atletică și foarte atletică. În prima repriză nu i-am făcut față. Fizic, atletic, am fost inferiori. Le-am fost inferiori din punct de vedere al agrevisității. De aici au rezultat 12 puncte încasate după recuperare ofensivă și am avut enorm de multe posesii pierdute și transformate în coșuri ușoare. Am încasat peste 20, din totalul de 40, în acest fel. Galați, cred eu, va face o figură foarte frumoasă în acest sezon.”

Referitor la CSM CSU Oradea, cum poate o echipă să arate două fețe atât de diferite într-un singur meci?

“Este o întrebare foarte bună. Perfect legitimă. Poate este și vina mea că nu reușesc, uneori, să le transmit jucătorilor mei că echipa adversă este una foarte bună. Într-un fel, poate, este vina mea, deoarece foarte multe dintre meciuri le începem moale, neconcentrați. Parcă avem nevoie de un șoc ca să ne punem în mișcare. O echipă serioasă nu poate să trateze meciurile în acest fel. Sincer.

Repet. Dincolo de problemele noastre, echipa din Galați a oferit o replică foarte bună. În prima repriză au fost atât de fizici și de puternici, de proaspeți…extraordinari.

Pe noi ne-a ținut în viață aruncarea de trei puncte. Foarte bine, astăzi ne-a intrat. Am avut 17 reușite de acest gen cu 50% procentaj, ceea ce este senzațional. Nu este baschetul pe care neapărat ni-l dorim. Sigur că multe dintre aceste aruncări au fost complet deschise, dar nu știu dacă vom putea să o ținem așa cum procentajul. Este un lucru care ar trebui să ne pună puțin pe gânduri. Pe fiecare dintre noi.”

Urmează meciul cu Timișoara, două echipe neînvinse la acest turneu.

“Discursul meu este același dintotdeauna. Noi vrem să câștigăm fiecare mei. Acum, că vom putea sau nu, nu știu. Dar știu că întâlnim o echipă experimentată cu un antrenor foarte bun. Timișoara este o echipă cu principii clare, cu reguli foarte clare. Sper să reușim să facem un meci bun și să câștigăm.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *