Declarații Cristian Achim după meciul cu CSM Miercurea Ciuc

CSM CSU Oradea a câștigat meciul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 87-51, în cadrul etapei a 22-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc vineri (04.03), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

La finalul confruntării, antrenorul Cristian Achim a declarat următoare:

„Întâi doresc să le mulțumesc celor de la Miercurea Ciuc pentru faptul că au acceptat să jucăm acest meci vineri. Știu că ei au avut un meci în urmă cu două zile, iar între acel joc și cel de la Oradea au avut de călătorit. Le-am mulțumit personal, dar acum doresc să o fac și public pentru că ne-au ajutat în demersul nostru pentru a ne putea alinia în condiții cât mai bune la următoarea provocare internațională.

În ceea ce privește meciul din această seară, am fost agresivi de la început. Am fost și inspirați în faza ofensivă, astfel încât am reușit să construim un avantaj important pe care am putut să-l gestionăm până la final. Mă bucură faptul că echipa a avut reacție și că jucătorii s-au întrebuințat corect pe tot parcursul jocului.”

Întrebat cum explică eșecul din etapa precedentă, tehnicianul roș-albaștrilor a precizat:

„Se pare că avem o mare problemă în a ne prezenta cum trebuie atunci când jucăm meciuri la interval de 48 ore. Am pierdut la Constanța în condiții similare, iar acum am pierdut și la București cu Rapid. Se pare că acest gen de întâmplări nu ne ocolesc, așa cum vedem că se întâmplă peste tot în lumea sportului. Fizic și mental nu am fost în dispoziția necesară pentru a performa în meciul cu Rapid, echipă care ne-a pedepsit. Important este că învățăm din aceste episoade și să căutăm să nu repetăm greșelile făcute.”

Referitor la ceea ce urmează, Achim a spus:

„Practic ne așteaptă trei meciuri în decurs de o săptămână care ar putea să ne definească sezonul. Mă refer la dubla cu Bakken Bears în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, intercalată de meciul cu FC Argeș Pitești din Liga Națională. Continuăm lupta pe ambele fronturi, iar acum ne așteaptă meciuri foarte grele și solicitante în mare succesiune. De aceea am spus că aceste meciuri s-ar putea să ne definească sezonul.”

Întrebat ce părere are despre Bakken Bears și cum se raportează această echipă la Bahcesehir, oponentul inițial stabilit pentru sferturile de finală din FIBA Europe Cup, antrenorul vălcean al orădenilor a opinat:

„Bakken este o echipă extrem de omogenă. Practic, cu excepția fundașului și a celei de-a 2-a opțiuni de pivot, în această alcătuire echipa daneză a reușit performanțe de excepție în ultimii 4-5 ani. Au fost semifinaliști FIBA Europe Cup de două ori, lucru care mi-a stârnit curiozitatea încă din verile trecute și am studiat cum poate o echipă din Danemarca să obțină astfel de rezultate.

Ei formează o echipă foarte bine sudată, sunt experimentați și dispun de calități fizice impresionante. Acestea sunt elementele de bază în jocul lui Bakken Bears. Consider că șansele de calificare sunt egale în această dublă. Firește, avem șanse mai mari de calificare înaintea confruntării cu Bakken decât am fi avut într-o confruntare cu Bahcesehir, echipă cu mai multă calitate. Totuși, mă văd nevoit să repet, Bakken Bears formează o echipă extrem de fizică, experimentată și obișnuită cu meciurile internaționale.”

Prima manșă cu Bakken Bears se dispută miercuri (09.03), ora 19:30, în Danemarca. Partida va fi transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel. Returul se dispută o săptămână mai târziu, adică miercuri (16.03), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe, joc transmis în direct la DigiSport.