Declarații Cristian Achim după meciul cu Dinamo Știința, scor 78-62

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a vorbit despre victoria repurtată la București, în compania lui Dinamo Știința, în cadrul etapei a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Rezultatul final a fost de 78-62.

Iată ce a spus Cristian Achim la finalul partidei:

„Întotdeauna acest gen de meciuri este complicat. Lumea consideră că Dinamo Știința este echipa cu șansa a doua în astfel de întâlniri, însă eu nu am aceeași părere. Mi-am dorit să avem abordarea potrivită pentru acest tip de jocuri. Am avut și puțin noroc pentru că Milutinovic nu a jucat. Sunt sigur că meciul nostru ar fi fost și mai greu cu el pe teren, dar sunt foarte bucuros pentru victoria obținută.

Consider că e o victorie meritată, iar intensitatea noastră în apărare a făcut diferența. L-am ținut pe Jeremic, cred, la 6 puncte marcate și pe toată echipa lui Dinamo la 62 de puncte marcate ceea ce se datorează nivelului nostru de apărare. Asta în condițiile în care, în ultimele meciuri, Dinamo a marcat foarte multe puncte, începând de la derby-ul cu Steaua din deplasare. Atunci au dat aproape 100, cu Mediaș la fel. În aceste condiții, evident că sunt bucuros pentru nivelul nostru de apărare și pentru punctele puține pe care le-am primit.”

Referitor la startul jocului, respectiv ce anume a decis soarta partidei în repriza secundă, antrenorul CSM CSU Oradea a afirmat:

„Noi am început meciul foarte moale din diverse motive. Nu am avut exact ceea ce trebuia să avem. Adică acea intensitate, acea presiune pe care trebuia să o punem, vorbesc de apărare, în permanență. Dinn sfertul al doilea a fost mai bine, iar în cel de-al treilea, zic eu, am făcut aceste lucruri la un nivel foarte bun. Poate și Dinamo a obosit un pic. Repet, un jucător foarte important care lipsește contează la orice echipă. Sigur că și la noi a lipsit Zekovic, dar noi am avut un înlocuitor, ei nu au avut niciunul. Eu cred că și pe această diferență de rotație mai mare, în sfertul al treilea, am reușit să împingem foarte tare această presiune în apărare la un nivel ridicat, care ne-a adus și câteva puncte ușoare în atac. Am marcat foarte bine pe contraatac în repriza a 2-a.”