Declarații Cristian Achim după meciul cu Rapid București

CSM CSU Oradea a învins Rapid București, scor 93-64, într-un meci contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc joi (02.12), la Arena Antonio Alexe, fiind transmisă în direct la DigiSport și LookSport, precum și online pe FRB TV (YouTube).

La finalul partidei, antrenorul învingătorilor, Cristian Achim a declarat:

„În primul rând doresc să transmit felicitări celor de la Rapid pentru felul în care s-a prezentat la acest meci. I-am urmărit în pregătirea meciului, dar și astăzi, au arătat că prestează un baschet colectiv, antrenat. Doresc să îl felicit pe Marius (n.r. Bulancea, antrenorul principal al Rapid București) pentru ce face cu această echipă.

Mă bucură faptul că am tratat meciul cu seriozitate, așa cum am făcut-o în urmă cu două zile la Miercurea Ciuc. Băieții au început concentrați și nu s-au relaxat pe parcurs. Este foarte bine că au văzut aceste meciuri așa cum trebuie. Ca antrenor poți doar să fii mulțumit când îți vezi echipa luptându-se și arătând că este concentrată la meci indiferent de condiții, când se joacă sau cine este adversar.”

Referitor la ceea ce urmează, antrenorul CSM CSU Oradea a declarat:

„Am jucat două meciuri în decurs de trei zile și ne așteaptă încă unul după doar o zi de pauză. Nu este ușor să refaci echipa și să o focusezi pentru un nou meci, dar asta este situația. Sâmbătă avem un nou meci în care trebuie să fim pregătiți și să jucăm cu maxim de concentrați.”

Întrebat ce părere are despre revenirea publicului în tribune, Achim a afirmat:

„Baschetul este altul cu spectatori. Mă bucur foarte tare că în sfârșit s-a permis accesul publicului la meciuri. Știu că sunt doar până la 30% din capacitatea sălii, dar indiferent de numărul lor este cu totul alt sentiment să știi că ai parte de public, de oameni care își doresc să vadă baschet. Știu că la fel gândesc și jucătorii, o parte dintre ei spunându-mi pe parcursul ultimelor săptămâni că de abia așteaptă să revină spectatorii în tribune. Le mulțumesc că au venit alături de noi în această seară și îi așteptăm la următoarele meciuri.”

CSM CSU Oradea are 8-1 la general în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22.