Declarații Cristian Achim după meciul cu U-BT Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 79-81, într-un meci contând pentru etapa a 18-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe, sâmbătă (29.01).

La finalul confruntării, Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a declarat:

„Consider că a fost un meci foarte frumos, jucat de două echipe foarte bune. A fost multă intensitate și dăruire în joc. Îmi felicit băieții pentru această evoluție. Sper că această prestație să fie un indicator că am depășit perioada în care ne-am aflat. Firește, transmit felicitări echipei din Cluj și să îi urez mult succes în continuare.

Este clar că trebuie să ne focusăm pe ceea ce urmează. Din păcate ni s-a amânat încă un meci în cupele europene. Va fi tot mai complicat din acest punct de vedere, dar acest lucru nu este în mâna noastră și va trebui să ne adaptăm și să ne canalizăm energia pe ceea ce putem noi să controlăm.”

Întrebat cum comentează finalul jocului, antrenorul Achim a declarat:

„A fost absolut spectaculos. La fel cum a fost spectaculoasă întreaga revenire a noastră. Din păcate nu am fost atenți la ultima acțiune și am cedat recuperarea care s-a transformat în coș pentru adversar. Astfel de lucruri se întâmplă. Rămânem cu meciul bun și cu spectacolul oferit, ceea ce până la urmă este scopul sportului. Eu sper că vom continua din ce în ce mai bine.”

Referitor la ceea ce urmează pentru echipa pe care o antrenează, tehnicianul roș-albaștrilor a precizat:

„Urmează două meciuri cu Trefl Sopot, în succesiune din cauze cunoscute. Este foarte clar că ne dorim foarte tare să ne calificăm mai departe. Mai avem trei meciuri, dintre care două sunt pe teren propriu. Eu sper să obținem rezultatele care ne pot asigura calificarea mai departe.”