Declarații Cristian Achim după meciul cu U-BT Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 84-85, în cadrul unui meci din etapa a 23-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida s-a desfășurat vineri (08.03), la Oradea Arena.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele la finalul jocului:

„Un meci foarte frumos. Clujul a jucat fără Patrick Richard, despre care știm ce fel de jucător este. Noi ne-am dăruit foarte mult, consider că ne-am luptat cât am putut noi. Consider că am avut și puțin ghinion.

Pe de altă parte, adversarul a marcat 16 coșuri de trei puncte cu 50% la acest procedeu marcate. Am închis discuția despre baschet în momentul ăsta. Este foarte dificil să mai ai pretenții. Inclusiv cea de la finalul sfertului 3, care este o aruncare norocoasă, dar contează și se pune. Însă eu sunt mândru de echipa noastră.

Am luptat, am făcut risipă de efort, am avut o atitudine foarte bună. Este stupid să spun așa, dar consider că am fi putut să câștigăm și noi, chiar dacă rezultatul este cel care este. În mod evident, nu poți să negi rezultatul că ăsta este dar, totuși, cred că am fi putut să câștigăm și noi.

O recuperare nefericită după o apărare foarte bună a noastră a înclinat definitiv balanța în favoarea lor. Facem apărare excepțională, dar încasăm un coș tip-in.

Urez Clujului succes în meciul de miercuri.”

Întrebat de schimbările consemnate la echipă în utlima perioadă, antrenorul CSM CSU Oradea a opinat:

„Referitor la Abdul Gaddy, situația lui depinde de acte. Totul s-a depus în termen regulamentar de către clubul nostru. Restul depinde de prevederile regulamentare diferite din G-League și FIBA. Clubul nostru a făcut toate hârtiile în termen util.

N-aș mai vrea să vorbim atât de mult despre Erick Neal pentru că este un capitol închis. A fost un jucător foarte important pentru noi. Un marcator bun pe poziția de fundaș, dar nu are rost să mai discutăm despre aceste aspecte.

Lui Nikola Markovic îi mulțumim foarte mult pentru toți anii petrecuți aici. A fost un sprijin de nădejde pentru mine și staff-ul tehnic, dar și în vestiar. Nu a fost cel mai bun marcator, însă a fost jucătorul care tot timpul a ținut un echilibru foarte bun, pe teren și în vestiar. Eu, personal, îi mulțumesc foarte mult pentru că știu ce rol a avut el însă, pe de altă parte, n-ar mai fi jucat aici și ne bucurăm foarte tare că și-a găsit o nouă oportunitate.”