Declarații Cristian Achim după primul meci din TOP 6

CSM CSU Oradea a învins, scor 83-61, în primul meci din TOP 6 – faza a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Formația antrenată de Cristian Achim s-a impus pe terenul lui SCM Timișoara.

Iată ce a declarat tehnicianul roș-albaștrilor la conferința de presă de la final:

”Mă bucur pentru victorie. Ne-am propus să învingem la primul meci din TOP 6, fiindcă este singurul meci jucat în deplasare în Liga Națională până la întreruperea campionatului. Am încercat, pot să spun că am și reușit, să avem abordarea potrivită în acest meci, ținând cont că veneam după un meci disputat miercuri în cupele europene, unde am depus un efort foarte mare, fizic și mental. Mi-a fost foarte teamă că nu o să ne putem concentra în primul rând mental. Desigur, era și aspectul fizic.

Ne-a lipsit Valeika, un jucător foarte important în mecanismul nostru pentru ambele faze ale jocului, precum și Nicolescu. Zekovic a făcut două faulturi în primele minute astfel încât am rămas, practic, în doi oameni mari, Baciu și Markovic, plus Petrescu la poziția 4. Eu mă bucur foarte tare că jucătorii noștri au reușit să se focuseze la două zile după un meci care însemnat un mare efort psihic și fizic. Sigur că ne-au ajutat accidentările lui Brown, Gorgemans și Franklin. Aceștia sunt niște jucători foarte importanți pentru Timișoara. Practic ne-a fost mai ușor în condițiile în care adversarul nu a putut conta pe acești jucători în anumite momente ale jocului”.

În urma acestui meci, CSM CSU Oradea are 13-2 la general și se menține pe prima poziție a Ligii Naționale de baschet masculin.