Declarații Cristian Achim după restanța cu CSM Galați

CSM CSU Oradea a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 cu o victorie la Sibiu, asupra lui CSM Galați. Rezultatul final al partidei desfășurate luni (10.05) a fost de 96-78.

Roș-albaștrii au terminat pe locul al 2-lea, cu o serie activă de 11 victorii și un bilanț general de 21-5. La finalul acestei faze a campionatului, după meciul cu CSM Galați, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„A fost un meci pe care trebuie obligatoriu să-l câștigăm. Drept consecință am avut un pic de tensiune și presiune, lucru care s-a și văzut, mai ales în prima parte a meciului. Desigur, venim și după o perioadă încărcată, care a lăsat câteva urme. Este însă important că am câștigat și am avut în sfârșit de sezon regulat bun, spre foarte bun, încununat de rezultatul din FIBA Europe Cup.

De acum începe un nou campionat, deoarece se știe foarte bine că în playoff nu mai contează ce s-a întâmplat până aici. Practic totul începe de la zero. În acest sezon, primul tur din playoff se desfășoară pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, ceea ce nu este foarte corect, deoarece primul tur din playoff este, poate, cel mai important.

În zilele rămase până la startul playoff-ului trebuie să facem tot posibilul pentru a ne recăpăta prospețimea fizică, pe care nu o mai avem. Deoarece de la acest aspect vine și concentrarea, limpezimea în joc. Acesta va fi principalul nostru obiectiv. Să ne recuperăm fizic și mental. Din păcate vom avea doar o zi liberă, deoarece luni avem primul meci din playoff.”

În primul tur al playoff-ului, roș-albaștrii se duelează cu SCM Timișoara, într-o serie pe sistemul cel mai bun din trei partide. Meciul 1 este programat pentru luni (17.05).