Declarații Cristian Achim după turneul de calificare în Cupa României la baschet masculin – ediția 2020/21

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a vorbit despre participarea la turneul de Cupa României la baschet masculin – ediția 2020/21, Grupa B, desfășurat la Arena Antonio Alexe între 8-13 noiembrie anul curent. Roș-albaștrii au obținut trei victorii din patru partide și s-au clasat pe locul al 2-lea, calificându-se la turneul final, de tip Final 8.

După încheierea amintitului eveniment, Cristian Achim a precizat următoarele:

“Au fost patru meciuri dintr-un turneu de calificare, jucat în condiții speciale. A fost problematic pentru toată lumea implicată în această competiție deoarece mai toate au fost afectate de pandemie. Toate echipele au avut probleme de adaptare și readaptare în același context. În plus, cele opt luni fără jocuri oficiale își spun cuvântul în prestațiile noastre ca echipe, atât din punct de vedere colectiv, cât și individual.

În ceea ce privește echipa noastră, mă bucur pentru victoria cu Steaua și pentru faptul că am obținut calificarea la turneul final. Acesta a fost obiectivul nostru la acest prim eveniment, astfel încât mă bucur pentru calificare. Firește, ne dorim să continuăm cu rezultate pozitive.”

Chestionat referitor la ceea ce urmează pentru echipă, antrenorul Achim a afirmat:

“Urmează câteva zile libere. Săptămâna viitoare ne întoarcem la treabă, la antrenamente, cu scopul de a pregăti startul campionatului. Ne dorim foarte tare să putem să continuăm competițiile. Din informațiile existente în prezent, având în vedere că acum urmează un cantonament al echipei naționale, respectiv meciurile din calificările EuroBasket 2021, primele meciuri din Liga Națională ar urma să fie programate undeva în jurul datei de 10 decembrie.”

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *