Declarații Cristian Achim după ultimul meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24 cu o înfrângere, suferită după o repriză de prelungiri, pe terenul echipei U-BT Cluj-Napoca. Rezultatul final a fost de 73-77.

Antrenorul formației orădene, Cristian Achim, a declarat următoarele la finalul jocului:

A fost un meci fără miză. Niciuna dintre echipe nu a avut miză. Mă așteptam la un meci cu mai multe puncte marcate dată fiind această lipsă de presiune. E adevărat, au fost apărără bune la ambele coșuri. Pe de altă parte, ambele echipe au avut cel puțin cinci mingi care au ieșit din coș. Meciul a fost agreabil, echilibrat, a avut suspans. Un meci frumos pentru spectatori. Am pierdut sfertul 3 cu toate că asta am discutat în vestiar la pauză, să încercăm să ne menținem în avantaje. Aici avem probleme, dar asta este situația.

Am avut o atitudine mai bună față de precedentele meciuri. La noi a intervenit o relaxare accentuată după victoria de la Voluntari. Nu este normală, dar s-a întâmplat. Aceste lucruri nu-mi plac absolut deloc.”

Referitor la startul playoff-ului, antrenorul echipei orădene a declarat:

„Așa cum se știe vrem să câștigăm fiecare meci. E foarte dificil să reușești acest lucru. Mai ales în playoff. Ce aș putea să spun? Dacă aș spune că vreau să câștigăm titlul, ar spune lumea că suntem aroganți. Dacă spun că vreau să jucăm finala, s-ar spune că n-avem încredere în echipă. Nicicum nu e bine. Așa că noi ne dorim să mergem pe un drum cât mai lung în playoff. Acesta cred că este cel mai bun răspuns.”

CSM CSU Oradea a încheiat sezonul regulat pe locul al 2-lea și va întâlni ocupanta locului 7 în primul tur al playoff-ului LNBM 2024. Numele oponentului va fi cunoscut după jocurile de sâmbătă (06.04). Startul playoff-ului se dă la mijlocul săptămânii următoare.

Foto: Roby Boros