Declarații Cristian Achim după ultimul meci pe teren propriu în Arena Antonio Alexe

CSM CSU Oradea a depășit Steaua București, scor 89-58, într-un meci contând pentru runda a 12-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe, fiind ultima disputată pe teren propriu în anul 2021 de formația bihoreană.

La finalul jocului, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„Înainte de a vorbi despre meciul cu Steaua doresc să le mulțumesc jucătorilor mei pentru prestația și victoria de la Lisabona. Este un rezultat de excepție pentru clubul nostru și pentru carierele noastre, astfel încât țin să le transmit felicitări și în mod public.

În ceea ce privește partida cu Steaua, cu tot respectul pentru această echipă, am avut obiectivul de a câștiga. Este foarte bine că am obținut-o și mă bucur pentru maniera în care am făcut acest lucru. ne-am simplificat misiunea și am avut oportunitatea de a roti jucătorii, de a-i proteja pe cei care au avut un consum mare de energie în partidele anterioare. Mă bucur că am putut să le ofer minute de joc tinerilor componenți ai echipei noastre și să ne bucurăm de această victorie la ultimul meci în această sală de excepție și cu un public pe măsură, în acest an. Este a 10-a în succesiune în toate competițiile, lucru ce ne spune că parcurgem o perioadă foarte bună.

Urmează o deplasare la Constanța. Nu prea avem timp să ne pregătim corespunzător pentru meciuri, deoarece se succed cu mare repeziciune. Totuși, vreau să mulțumesc conducerii administrative și tehnic lui BC Athletic pentru că au acceptat propunerea noastră de amânare a meciului din 11 decembrie, chiar înaintea plecării la Lisabona. Pot să spun că acceptul lor de amânare a meciului ne-a ajutat enorm în a conserva energia și a ne focusa complet asupra jocului cu Sporting.

Mulțumesc și celorlalte echipe care ne-au ajutat în această perioadă. Mă refer la CSM Galați pentru schimbarea locației, respectiv lui CSM Miercurea Ciuc și Rapid București că au fost de acord că amânările din prima fază a FIBA Europe Cup. De asemenea, mulțumim Federației Române de Bachet pentru că a fost de acord cu propunerile noastre.

Pe această cale doresc să urez Sărbători Fericite suporterilor noștri. Să ne revedem cu bine în noul an, la alte provocări pe care ni le dorim avându-i alătur de noi.”

CSM CSU Oradea are 10-1 la general în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22.