Declarații Cristian Achim după victoria cu BCM U FC Argeș Pitești în deschiderea semifinalei LNBM

CSM CSU Oradea a depășit pe BCM U FC Argeș Pitești, scor 78-54, în Meciul 1 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat marți (25.05), la Arena Antonio Alexe.

La finalul partidei, antrenorul Cristian Achim, a declarat:

„Cred că am făcut un meci bun, în special pe parte defensivă. Am avut energia și abordarea potrivită. Însă este un singur pas. Nu înseamnă nimic. Această serie se termină când o echipă are trei victorii. Sunt nenumărate exemple de serii care au început similar acesteia și ulterior s-au întors. Noi va trebui să fim foarte serioși în tratarea acestei serii. Nu putem să ne relaxăm nicio secundă pentru că Pitești este o echipă extrem de valoroasă și care dispune de enorm de multe arme ofensive. Dacă vom face un singur pas înapoi nu va fi bine pentru noi.”

Nikola Markovic a revenit pe teren după o absență de o lună. El nu a jucat de la finala mică a FIBA Europe Cup, disputată chiar pe 25 aprilie, la Tel-Aviv. Jucătorul originar din Serbia a avut 22 minute de joc cu 3 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții și un capac pentru 7 la eficiență și 8 la +/-.

Referitor la revenirea pe parchet a lui Nikola, antrenorul Achim a afirmat:

„Sigur că nu a făcut cel mai bun meci, cum era firesc după o perioadă de absență de mai bine de o lună. Important este că a revenit pe teren. Echipa avea nevoie de el. Vorbim despre un jucător cu o capacitate ridicată în ceea ce privește înțelegerea jocului de baschet. Un jucător de acest gen este extrem de important.”

Întrebat cum apreciază această victorie, fiind a 14-a consecutivă în Liga Națională, una prin care egalează recordul absolut de rezultate pozitive consecutive în campionat, ce datează din sezonul 2012/13, antrenorul CSM Oradea a spus:

„După cum mă cunoașteți nu țin minte astfel de lucruri. Acum, că mi-a fost precizat acest lucru, sigur, îmi amintesc, dar pur și simplu nu mă interesează aceste recorduri. Tot ceea ce contează sunt calificările și rezultatele finale. Dacă cineva îmi propune acum să câștig toate campionatele după serii încheiate cu 3-2 la general, accept pe loc, fără niciun fel de ezitare. Nu mă interesează cine este în față la mijlocul cursei. Important este cum se încheie cursa.

Desigur, mă bucur. Este o performanță foarte mare și nu trebuie trecută cu vederea, dar eu personal nu urmăresc aceste lucruri. De altfel, eu îmi doresc să câștigăm meciul următor nu pentru a stabili un nou record de meciuri câștigate consecutiv ci pentru a ne desprinde la 2-0 în această serie de playoff.”