Declarații Cristian Achim după victoria cu Benfica

CSM CSU Oradea a învins SL Benfica Lisabona, scor 68-56, în prima etapă din TOP 16 în FIBA Europe Cup. Meciul contând pentru Grupa K s-a desfășurat miercuri (08.12), la Arena Antonio Alexe, în prezența a aproximativ 700 spectatori.

La finalul acestui meci, CSM Oradea a obținut a 30-a victorie pe plan internațional din 70 de apariții. Antrenorul Cristian Achim nu și-a ascuns satisfacția declarând următoarele:

„Sunt foarte fericit după această victorie. Cunosc foarte bine despre ce vorbesc, Benfica Lisabona este una dintre cele mai bune echipe pe care noi le-am întâlnit la Arena Antonio Alexe. Au în componență mulți jucători de valoare mare și sunt ferm convins că am jucat cu una dintre cele mai puternice formații din actuala ediție a FIBA Europe Cup.

Desigur, valoarea intrinsecă nu este suficientă pentru a câștiga. Noi nu ducem lipsă de valoare, dar alături de aceasta am adus în acest meci un nivel extraordinar de energie, o unitate deosebită și am pus la punct un plan de joc pe care am reușit să-l punem în aplicate și să-l ducem la bun sfârșit.

Este foarte adevărat că în prima repriză am avut o exprimare foarte bună în atac, dar nivelul nostru de apărare a rămas extrem de ridicat pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Sunt fericit pentru că nu se întâmplă pentru prima dată în acest sezon să jucăm atât de bine din punct de vedere defensiv.

Doresc să subliniez că suntem parcă o altă echipă față de cea de la începutul acestui sezon. Arătăm mult mai bine, ne exprimăm ca atare și este firesc ca rezultatele pozitivă să aibă un rol în acest sens. Sunt mândru de băieți și așa cum am mai declarat în trecut, îi consideri eroi pentru felul în care se comportă în teren.”

Întrebat ce greutate are acest rezultat în lupta pentru calificare, în contextul în care este de abia prima etapă, antrenorul CSM CSU Oradea a precizat:

„Este mult prea devreme să vorbim despre calificare sau despre un calcul referitor la calificare. Deocamdată este o victorie. Una cu o greutate aparte din punct de vedere al mândriei mele și a carierei mele de antrenor, dar calificarea nu se joacă aici. Firește, orice victorie te aduce mai aproape de obiectivul trasat, însă la ora actuală e devreme să purtăm orice fel de discuție despre calificare. A fost de abia primul meci într-o grupă care include alte 11 partide.

Urmează meciul de la Lisabona, acolo unde vom întâlni campioana în exercițiu a Portugaliei, Sporting CP. Îmi doresc să putem să aducem acest nivel de intensitate la acel meci. Dacă vom putea să facem acest lucru atunci consider că avem șanse să câștigăm. Cert este că ne așteaptă multe meciuri dificile în această grupă, așa cum este firesc dacă ne gândim că suntem într-o fază superioară din FIBA Europe Cup, numărul echipelor rămase în competiție s-a înjumătățit și este limpede că aici nu mai ai cum să te aștepți la vreun meci ușor.”