Declarații Cristian Achim după victoria cu Brose Bamberg de la Oradea Arena

CSM CSU Oradea a depășit Brose Bamberg, scor 95-84, în cel de-al 10-lea meci disputat în actuala campanie continentală. Meciul a avut loc miercuri (25.01), la Oradea Arena.

A fost cea de-a 23-a victorie stagională din totalul de 27 meciuri oficiale disputate în sezonul competițional 2022/23 pentru formația antrenată de Cristian Achim. Acesta a declarat următoarele la finalul meciului cu reprezentanta Germaniei:

„Este victorie extraordinară. Obținută după un meci foarte bun pentru echipa noastră. M-am temut de acest meci din mai multe motive. Pe de o parte am așteptat o reacție din partea lui Brose după meciul tur. Pe de altă parte nouă ne-a lipsit un jucător, Justin Carter, care avea experiența unor astfel de meciuri și nu am putut să beneficiem de ea în acest meci.

În schimb, am cedat 22 recuperări la propriul panou. La fel ca și în meciul tur, am permis adversarului să trăiască din această cauză. Devine foarte clar că avem o problemă cu blocajul defensiv. Va trebui să schimbăm acest lucru. Vom discuta și vom lucra la îmbunătățirea acestui element în jocul echipei.

Mulțumesc publicului pentru modul în care ne-a susținut. Efectiv ne-a purtat spre victorie. Echipa a simțit în mod evident sprijinul venit din tribune. Suntem fericiți și norocoși să avem un astfel de sprijin.”

Întrebat cum apreciază prestația echipei în atac, antrenorul CSM-ului a spus:

„În ultima perioadă jocul nostru ofensiv a funcționat foarte bine. Este consecința faptului că avem relații de joc foarte bune. Ne cunoaștem tot mai bine și există o chimie excelentă între jucători. Cele 28 assist-uri confirmă faptul că jocul colectiv în faza de atac este la nivel înalt. Ce-i drept am avut și niște procentaje de excepție.”

În ceea ce privește lupta pentru calificare în playoff-ul FIBA Europe Cup, Achim a opinat:

„Mai avem două meciuri de jucat. Suntem la mâna noastră în acest moment. Urmează o deplasare dificilă în Polonia, unde întâlnim o echipă care ne-a învins aici. Este foarte clar că vom avea o misiune dificilă, dar mergem acolo să ne jucăm șansa. Lupta pentru calificare este complet deschisă în acest moment.”

Foto: Roby Boros