Declarații Cristian Achim după victoria cu Cholet Basket

CSM CSU Oradea a înregistrat un succes de prestigiu în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au învins Cholet Basket, scor 77-69, în cadrul etapei a 4-a din Grupa E. Meciul s-a desfășurat la Oradea Arena, acolo unde bihorenii își mențin bilanțul perfect.

Antrenorul principal, Cristian Achim a vorbit despre succesul obținut în compania reprezentantei Hexagonului. Iată ce a declarat acesta la finalul confruntării de miercuri (02.11):

„Mă bucur foarte tare pentru această victorie. Una de mare prestigiu și obținută în manieră impresionantă. Am început crispați și parcă speriați de adversar. Am rămas mult în urmă încă de la început, dar treptat ne-am intrat în ritm și am început să arătăm tot mai bine de la un minut la altul. Este limpede că am făcut o repriză a 2-a excelentă.

Am ținut o echipă precum Cholet la 69 puncte marcate. Acesta reprezintă un record negativ în acest sezon pentru formația franceză în toate competițiile. Această echipă are în componență niște shooteri de temut, dar i-am limitat la doar două coșuri de trei puncte marcate în acest meci. Mai mult, apărarea noastră a provocat numeroase greșeli în jocul de construcție al lui Cholet.”

Referitor la jocul lui Erick Neal, antrenorul bihorenilor a opinat:

„Nu s-a antrenat de loc, dar a jucat în această seară. Pe această cale țin să aduc mulțumiri întregului staff medical pentru toate eforturile depuse. Oamenii nu au avut răgaz, și-au sacrificat duminica și timpul liber, l-au tratat pe Erick și au programat numeroase ședințe de terapie. Pe această cale vreau să evidențiez faptul că avem și aparatura necesară pentru acest lucru, în care clubul nostru a investit, iar roadele se văd în mod evident.

Pe de altă parte o victorie nu este a unui singur jucător. Victoria se obține în echipă, iar aici țin să-i felicit pe toți jucătorii. De asemenea, doresc să le mulțumesc colaboratorilor mei Radovan Markovic și Marius Marinău pentru că fără ei sigur ne-am afla în acest punct.”

Întrebat cum caracterizează victoria cu Cholet, Cristian Achim a precizat:

„Este una dintre cele mai mare victorii pentru noi. Am întâlnit și învins echipe cu bugete chiar mai mari, dar este indiscutabil un succes de excepție pentru echipă și club. Firește, aduce un plus de mândrie și satisfacție fiecăruia dintre noi, cei care facem parte din echipă, dar vreau să cred că și pentru publicul nostru minunat contează acest rezultat și acest efort depus. Mai mult decât atât ne menținem invincibilitatea pe teren propriu, ceea ce aduce un alt plus de mândrie fiecăruia dintre noi.”