Declarații Cristian Achim după victoria cu CSM Petrolul Ploiești

CSM CSU Oradea a repurtat cel de-al 7-lea succes consecutiv în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Roș-albaștrii au depășit pe CSM Petrolul Ploiești, scor 100-73, într-un meci contând pentru etapa a 10-a din sezonul regulat.

La finalul confruntării, antrenorul Cristian Achim a precizat:

„A fost cel de-al 3-lea meci în decurs de cinci zile pentru echipa noastră. Este foarte important faptul că am câștigat și am trecut fără accidentări peste această serie de jocuri.

În ceea ce privește meciul cu echipa din Ploiești este limpede că statistic arătăm foarte bine, iar cine nu a văzut acest meci ar putea să creadă că a fost o formalitate. Realitatea a fost cu totul alta. Din păcate nu am mai avut un nivel bun de concentrare.

Am fost lipsiți de combativitate, a lipsit reacția, am fost depășiți foarte ușor și am întâmpinat tot felul de probleme în acest meci. În repriza secundă am fost mai productivi în atac, dar în continuare nu am avut blocaj defensiv, am fost bătuți la recuperare ofensivă și este evident că am întâmpinat tot felul de probleme de pe urma unui nivel de concentrare scăzut. Sunt multe lucruri care nu au funcționat în această seară.”

Referitor la debutul fazei următoare din FIBA Europe Cup, respectiv meciul următor, cel cu Benfica Lisabona, antrenorul orădenilor a afirmat:

„Cu tot respectul pentru oponenții pe care i-am avut în această săptămână, ne așteaptă un meci în compania unui adversar de cu totul alt calibru. Este limpede că avem nevoie de o altă abordare, dar cu același nivel de reușită precum în partida din această seară. Benfica este o echipă puternică și vom avea o misiune deloc ușoară. Totuși, pornim de la zero în faza a 2-a a grupelor în FIBA Europe Cup, iar eu sunt optimist în ceea ce privește șansele noastre.

Firește, mă bucur că vom avea publicul de această dată. Ne-a lipsit enorm la precedentele două meciuri din FIBA Europe Cup. Chiar dacă vor fi doar 30% din capacitatea sălii, prezența suporterilor este foarte importantă pentru echipa noastră.”