Declarații Cristian Achim după victoria cu CSO Voluntari

CSM CSU Oradea a debutat oficial cu o victorie categorică în Oradea Arena. Roș-albaștii au controlat în totalitate meciul cu CSO Voluntari, din cadrul etapei a 2-a în Liga Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Rezultatul final a fost de 84-61.

Cristian Achim, antrenorul principal al echipei, a declarat următoarele la finalul jocului:

„Am avut un început fabulos. Mă bucur că am câștigat toate cele patru sferturi, ceea ce înseamnă că am reușit să ne concentrăm pe tot parcursul jocului. Un alt aspect care mă bucură este că suntem sănătoși, iar începând de duminică Tudor Gheorghe va intra 100% în programul echipei, adică va fi apt să joace începând de miercuri, chiar dacă nu avem așteptări de la el în ceea ce privește forma sportivă actuală.

Am avut un nou joc ofensiv foarte bun, alimentat de un nivel de apărare solid. Este adevărat că echipa din Voluntari nu a prins cea mai bună zi, dar îmi doresc să cred că la acest lucru am contribuit și noi.

Mă bucur pentru atmosfera creată de suporterii noștri. Au venit în număr mare și le mulțumesc pentru că ne sunt alături. Ne aflăm într-o sală nouă, în noua noastră casă.”

Referitor la următoarea provocare, debutul în noua ediție FIBA Europe Cup, Mark a declarat:

„De-a lungul timpului ne-am străduit să tratăm toate competițiile foarte serios, indiferent că este internă sau internațională. Actualul sezon a început reușit pentru noi atât în Cupa României, cât și în Liga Națională. Uneori startul de sezon a fost reușit, alteori nu. Acum suntem pe trei planuri și ne dorim să încercăm să trecem de grupele FIBA Europe Cup. Nu există o ordine a priorităților în ceea ce ne privește. Încercăm să mergem pe toate cele trei planuri.

Echipele din Franța au anumite caracteristici pe care le întâlnești la fiecare dintre ele indiferent de locul din clasament. Au jucători extrem de atletici, de mari și de obicei sunt fizici și puternici. Au capacitatea să marcheze cu generozitate și caracteristicile fizice/atletice le ajută să facă apărare agresivă pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Cholet este o echipă din primele opt conform clasamentului din sezonul precedent, astfel încât ne așteaptă o misiune dificilă. Cu toate acestea mergem acolo să jucăm, să oferit o replică solidă, fiind conștienți că putem juca bine și de ce nu, să încercăm să câștigăm.”

Meciul dintre Cholet Basket și CSM CSU Oradea se va desfășura miercuri (12.10), ora 21:00, în Franța. Partida va fi transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.