Declarații Cristian Achim după victoria cu CSO Voluntari

CSM CSU Oradea a depășit CSO Voluntari, scor 96-78, într-un meci contând pentru sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat duminică (11.04), la Arena Antonio Alexe din Oradea, fiind transmisă în direct la DigiSport și LookSport.

La finalul confruntării, antrenorul Cristian Achim a făcut următoarele aprecieri:

„Este o victorie meritată și una importantă pentru noi. Am întâlnit o echipă foarte bună, Voluntari a marcat în manieră incredibilă în prima repriză de trei puncte. Consider că am făcut o treabă mult mai bună din punct de vedere defensiv în partea a 2-a a meciului, reușind să prevenim situațiile în care adversarii noștri să aibă aruncări necontestate la coș.

Am avut probleme cu greșelile personale la oamenii mari încă din sfertul al 2-lea, dar este important că am reușit să gestionăm situația până la final. În plus, aveam o soluție suplimentară în caz de nevoie, la care nu am mai apelat în cele din urmă.

Pentru noi urmează meciul cu Constanța pe care va trebui să-l tratăm cu seriozitate. Avem nevoie de victorii și este limpede că vom aborda acest joc, ca de altfel pe toate, cu gândul să-l câștigăm.

Ulterior avem un program infernal, cu deplasare la Timișoara, unde vom disputa trei meciuri, iar apoi vom pleca în Israel pentru turneul final FIBA Europe Cup. La întoarcere vom rămâne în București, unde avem programate alte două meciuri de campionat. Așadar, ne așteaptă o perioadă dificil de gestionat, dar vom face tot posibilul să obținem cele mai bune rezultate.”

Prin prisma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 12-5. Următorul meci este programat luni (12.04), ora 19:00, tot la Arena Antonio Alexe. Adversar va fi BC Athletic Constanța, partida fiind transmisă în direct la TV.