Declarații Cristian Achim după victoria cu Dinamo București

CSM CSU Oradea a trecut de Dinamo București, scor 97-75, într-un meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Meciul s-a desfășurat miercuri (20.01), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Tehnicianul CSM-ului, Cristian Achim, a făcut radiografia meciului. Iată ce a declarat acesta:

„A fost un meci de mare angajament fizic din partea ambelor echipe. Dinamo este o echipă care pune presiune ieșită din comun pe minge și la prima pasă. Este o echipă foarte arțăgoasă și vreau să o felicit pe această cale.

Consider că noi am reușit să le răspundem într-un mod bun. Părerea mea este că am făcut un meci bun, consistent și sunt mulțumit pentru că am obținut victoria. În notă negativă, am avut un număr enorm de posesii pierdute și acesta este nu doar minusul nostru, ci și meritul lui Dinamo. Ei creează acest gen de presiune și iată că o face cu succes.

La rândul nostru, am provocat greșeli și posesii pierdute adversarilor noștri. Și noi am avut parte de contraatacuri ușoare. Am făcut un meci bun, cu energie bună. Am avut toți jucătorii implicați, motivați. Sper că rămânem pe această linie bună.”

Referitor la confruntarea cu SCM U Craiova, programată joi (21.01), antrenorul Cristian Achim a declarat:

„Vom încerca să obține o nouă victorie. Craiova este o echipă care într-adevăr ne-a învins deja o dată, în cupă. Tot la noi acasă. Sperăm să avem o reacție și să obținem victoria de această dată.

Craiova este o echipă foarte consistentă. La fel cum suntem și noi de altfel. Îmi doresc foarte tare să câștigăm și vom lupta pentru a o obține.”