Declarații Cristian Achim după victoria cu Dinamo București

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a vorbit despre victoria cu Dinamo București, scor 85-68, în cadrul etapei a 4-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Jocul a avut loc sâmbătă (22.10), la Oradea Arena.

Iată ce a afirmat tehnicianul formației orădene:

„A fost un meci în care victoria este tot ce a contat. Este important că am obținut-o, este cel mai important lucru. A fost al 3-lea meci în decurs de o săptămână, ceea ce nu este deloc ușor. Este limpede că adversarului i-au lipsit câțiva jucători foarte importanți. De pildă a lipsit al 2-lea fundaș al echipei, dar și alți doi jucători importanți în rotație. Dinamo a jucat în formulă restrânsă și de aici e limpede că noi am avut un avantaj, chiar dacă și la noi a lipsit un jucător important.

Pe de altă parte nu pot să-mi explic de ce nu putem să tratăm așa cum trebuie meciurile din campionat. Mi se pare că avem o dublă măsură în ceea ce privește nivelul de concentrare în Liga Națională și în cupele europene. Nu înțeleg de ce. Suntem la început de sezon, iar actualul sistem de desfășurare al campionatului face fiecare meci crucial în Liga Națională. Va trebui să tratăm că mai multă atenție meciurile din competiția internă.”

Întrebat despre absența lui Mark Ogden, antrenorul roș-albaștrilor a afirmat:

„Mark a suferit o accidentare în primul sfert al meciului de la Timișoara. El a încasat un genunchi în mușchi. Acesta s-a umflat. El face terapie și după cum s-a văzut a jucat în meciul cu Rilski Sportist de la mijlocul acestei săptămâni. Din păcate nu este refăcut complet și am decis de comun acord să nu forțăm în condițiile în care știam că Dinamo joacă fără un pivot, iar noi avem un meci foarte greu la mijlocul săptămânii următoare.

Nu este o accidentare foarte gravă, dar nici ceva ușor. El se plânge că are dureri, așa că o luăm cu mare atenție. Trebuie să fim precauți. Sper ca Mark să fie apt și pregătit pentru meciul de miercuri. Vom avea mare nevoie de el.”

Referitor la confruntarea cu Kangoeroes Mechelen din FIBA Europe Cup, Cristian Achim a opinat:

„Este un meci capital pentru noi. Dacă pierdem acest meci suntem ieșiți aproape cert din lupta pentru calificare. Spun asta ca urmare a rezultatului obținut de belgieni în confruntarea cu Cholet. În schimb, dacă câștigăm rămânem în mod cert în cărți pentru calificare, cu mențiunea că în continuare va fi nevoie de alte victorii pentru a avansa în faza următoare.

Vom întâlni o echipă deosebit de atletică și puternică. Vom avea nevoie de o pregătire adecvată pentru acest meci. Se anunță o partidă dificilă pentru noi.”