Declarații Cristian Achim după victoria cu Dinamo Știința București, scor 94-74

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei cu Dinamo Știința București, din etapa a 2-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20. Rezultatul final a fost de 94-74.

Tehnicianul roș-albaștrilor a spus următoarele:

„Un meci care a urmat înfrângerii cu Steaua, din prima etapă. Am sperat și până la urmă s-a și întâmplat să avem o atitudine foarte bună. Am muncit, am avut agresivitate, ne-am apărat, am ‘share-uit’ mingea foarte bine. Mă bucură foarte tare circulația mingii. Am avut 26 pase decisive, ceea ce e un lucru foarte bun.

Avem o problemă cu Bobe Nicolescu. Nu știm deocamdată cât de gravă este. Așteptăm rezultatele investigațiilor. Pe de altă parte, sunt foarte bucuros pentru Tudor (Fometescu). A avut o prestație foarte bună și nu mă refer la numărul de puncte marcate când spun asta.

Așteptăm cu încredere următoarele meciuri. Mă refer la cel cu Sibiul din FIBA Europe Cup, respectiv cel de la Cluj, în campionat. Ne dorim să câștigăm, firește. Ne dorim un parcurs cât mai lung în cupele europene.”

Întrebat pe cine vede principale favorite la câștigarea campionatului, Achim a spus:

„Nu am o imagine foarte clară despre echipe în acest moment. Ca părere, toate echipele s-au întârit și consider că vom avea un campionat mai echilibrat și foarte interesant. Sezonul este foarte lung și nu știm ce se poate întâmpla. La cum am arătat noi în octombrie-noiembrie anul trecut, nici noi nu am fi spus că vom fi campioni la sfârșitul sezonului. Cred că va fi un campionat mult mai strâns. Majoritatea echipelor arată mai bine pe hârtie.”

În încheiere, antrenorul CSM-ului a prefațat meciul cu CSU Sibiu din prima etapă a FIBA Europe Cup – ediția 2019/20, programat pentru miercuri (23.10), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe:

„Ne dorim să câștigăm. Ne dorim o participare cât mai bună în cupele europene. Va trebui să ne apărăm foarte agresiv. Dacă nu facem acest lucru vom avea mari probleme. Atitudinea potrivită ne poate ajuta enorm. După cum am mai spus, Sibiul este o echipă schimbată mult. S-a transformată într-o echipă extrem de periculoasă la semicerc cu 4-5 jucători ce au procentaje foarte mari la acest procedeu. Va trebui să fim foarte atenți în această privință.”

Foto: Roby Boros