Declarații Cristian Achim după victoria cu FC Argeș Pitești

CSM CSU Oradea a repurtat cea de-a 20-a victorie consecutivă în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au învins FC Argeș Pitești, scor 84-69, în cadrul etapei a 24-a din sezonul regulat.

Jocul s-a desfășurat miercuri (22.03), la Oradea Arena. La finalul confruntării, antrenorul principal Cristian Achim a declarat următoarele:

„M-am temut de acest meci pentru că a venit la scurt timp după cel cu U-BT Cluj. Mi-a plăcut atitudinea noastră, faptul că am abordat jocul foarte bine și în pofida unei căderi în sfertul al 3-lea am reușit să controlăm situația pe tabela de marcaj. Ne-am respectat planul de joc. Este o victorie prețioasă. Mă bucur pentru felul în care băieții au abordat jocul, având un nivel bun în ambele faze. Am avut un avantaj considerabil la recuperare, apărarea a funcționat bine, iar atacul ne-a ajutat cu precădere atunci când am avut nevoie.

Am întâlnit o echipă bună. I-am transmis omologului meu, fostul meu coleg la CSM Oradea, Milan Mitrovic, că s-a înhămat la o muncă foarte grea. Practic cei de la Pitești au demarat un nou proiect în acest sezon, schimbând masiv lotul de jucători. Au o echipă complet nouă și necesită timp pentru a o omogeniza. Deloc întâmplător în partea a 2-a a sezonului Piteștiul joacă mai bine și are un nivel în creștere. Chiar l-am felicitat, deoarece au avut multe momente bune în această seară.”

Referitor la următoarele provocări, Coach Achim a afirmat:

„Urmează două deplasări consecutive, în interval foarte scut de timp. E vorba despre o deplasare lungă, la Pitești, după care ne întoarcem acasă, iar apoi mergem la Sibiu. Nu va fi deloc ușor din punct de vedere logistic. Totodată vom întâlni două echipe redutabile. Rapid are un nivel foarte mare de investiție în acest sezon și este o echipă de top în acest campionat. Sibiu este în urcare excepțională, chiar dacă ultimul rezultatul nu a fost favorabil. Vom juca într-o sală foarte grea.”

Referitor la situația în clasament actuală și în perspectiva playoff-ului, antrenorul CSM-ului a spus:

„Chiar dacă Rapid a pierdut în această etapă, matematic încă nu avem garantat locul 2. E drept, avem nevoie de un singur rezultat pozitiv în ultimele patru etape pentru a fi siguri de faptul că vom termina sezonul regulat în cel mai rău caz pe locul al 2-lea.”

În încheiere, jurnaliștii prezenți la conferința de presă l-au întrebat pe Cristian Achim dacă dorește să adauge ceva în legătură cu incidentele de la meciul cu U-BT Cluj-Napoca, respectiv la cele publicate pe cale oficială în zilele ulterioare acelui meci. Acesta a precizat:

„Vreau să spun doar atât: nimeni din cadrul echipei noastre nu s-a aflat la banca Clujului. Nimeni. Acolo a pornit totul. Nimeni de la echipa noastră nu s-a dus spre banca Clujului.

Imaginile sunt mai mult decât grăitoare. Nu trebuie comentate de mine. Și cum am mai spus, nu este treaba mea să fac educație altora. Este problema lor. E problema lor cum gestionează un astfel de caz. Am ținut să fac precizarea cu prezența cuiva la banca celeilalte echipe.

Eu, sincer, mă focusez pe baschet. Urăsc violența. Nu vreau să am de-a face cu așa ceva și sper că nu se va mai întâmpla așa ceva vreodată.”

CSM CSU Oradea are 13-1 la general și se situează pe primul loc al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii dispută următorul meci sâmbătă (25.03), ora 16:30, la Pitești Arena, în compania lui Rapid București. Meciul va fi televizat.