Declarații Cristian Achim după victoria cu Rapid București

CSM CSU Oradea a învins Rapid București, scor 80-69, în cadrul unui meci din etapa a 24-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (16.03), la Oradea Arena.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele la finalul acestui meci:

„Nu a fost cel mai bun meci al nostru. Am fost în mare parte lenți. Am avut câteva momente foarte bune, dar per total nu ne-am ridicat la cel mai bun nivel al nostru. Ne menținem pe locul al 2-lea deocamdată în clasament și acesta este obiectivul nostru pentru finalul sezonului regulat.”

Întrebat cum apreciază prestația lui Abdul Gaddy la debutul pentru CSM Oradea, antrenorul roș-albaștrilor a afirmat:

„Mi s-a părut în regulă. S-a sufocat un pic, dar este ceva firesc. Are o lipsă de pregătire specifică. Este exact acel jucător pe care îl știam de mult și pe care l-am monitorizat în sezoanele trecute. Este un jucător de echipă, îl preocupă să-și pună colegii în valoare. Însă mai are multe de învățat despre colegii săi și cum să-i pună în valoare mai bine. Chiar dacă azi a avut câteva reușite în acest sens.”

Referitor la dubla deplasare Voluntari-Brașov și la faptul că trei din ultimele patru meciuri din sezonul regulat se vor juca în deplasare, Coach a spus:

„Este un program un pic dificil pentru finalul sezonului regulat în ceea ce ne privește. Nu-mi plac deloc deplasările legate, dar acesta este programul, nu avem ce să facem. Mergem cu scopul de a câștiga, așa cum o facem de obicei. Cunoaștem adversarii, i-am văzut recent chiar aici, la noi în sală. Nu va fi deloc ușor, însă ne dorim să ne întoarcem victorioși.”

CSM CSU Oradea are 11-3 la general și se situează pe locul al 2-lea în TOP 10.